Societate

articolul anterior articolul urmator

Lista localităţilor din România care vor avea internet gratuit

10
6 Apr 2018 13:47:37
Autor: Claudia Spridon

Peste 10.000 de municipalităţi vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene de implementare a reţelelor Wi-Fi gratuit, arată reprezentanţa Comisiei Europene în România. Concret, Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect.

Potrivit comunicatului de presă, programul, al cărui principiu a fost anunţat în 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre „starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.
 
Puteţi consulta lista localităţilor AICI.
 
Ideea este simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii de sătucuri, care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori complexe. Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.
 
Cum vor fi distribuite bonurile
 
Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite. Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.
 
Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă. Consultaţi aici lista localităţilor din România care s-au înscris pentru a beneficia de acest proiect.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Mel22
7.04.2018, 07:21:16

„Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.” - carevasăzică e gratuit - pentru cine...plătește.

-1 (5 voturi)
Mel22
7.04.2018, 07:27:10

Bun, acum problema e că dacă eu unul ca și mulți alții nu umblă dupe pomenile lui Junker fiind mulțumiți cu serviciul de Internet cel mai ieftin și mai bun de la RDS-RCS (aprox. 35 de ron cu 500Mb/s), atunci de ce trebuie ca să fim cu toții bombardați la creier cu Wi_Fi-urile astea gratuite?!

0 (2 voturi)
Mel22
7.04.2018, 07:29:44

http://www.descopera.ro/dnews/14905687-wi-fi-ul-ne-afecteaza-grav-sanatatea-cateva-sfaturi-pentru-a-l-mentine-la-o-distanta-sigura

0 (2 voturi)
Mel22
7.04.2018, 07:35:02

Expunerea la Wi-Fi pe termen lung poate provoca următoarele probleme: - Oboseală cronică; - Dureri de urechi şi pierderea concentrării; - Dureri de cap frecvente şi severe; - Insomnii. Nu putem supravieţui în lumea de astăzi fără tehnologie, iar în urma unor măsuri bine-gândite ne putem bucura de beneficiile ei, păstrându-ne, în acelaşi timp, sănătatea intactă: - Opriţi aparatul Wi-Fi atunci când mergeţi la culcare; - Când nu aveţi nevoie de internet, ţineţi ruterul de Wi-Fi oprit; - Puteţi înlocui telefoanele fără fir din casă cu unul cu fir pentru a minimiza expunerea; - Nu ţine în bucătărie sau dormitor, ruterul de Wi-Fi şi telefonul fără fir.

0 (2 voturi)
berenger
7.04.2018, 08:05:07

cine are nevoie de internet prin wi-fi, îl are deja, fiindcă e ieftin. cine nu are nevoie, nu va avea nevoie nici pe viitor. altfel spus, bani aruncați degeaba

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările