Societate

articolul anterior articolul urmator

Liviu Dragnea se poate vaccina înaintea populaţiei generale. Guvernul a stabilit că deţinuţii au prioritate la vaccinare

8
23 Jan 2021 08:58:33
Autor: Liviu Stănculescu

Guvernul a stabilit noi categoriile de persoane care vor fi vaccinate cu prioritate în etapa a treia. Deşi până acum în această etapă era inclusă toată populaţia adultă, noua Hotărâre de Guvern oferă prioritatea lucrătorilor din HoReCa, bancherilor, coafezelor şi deţinuţilor.

Deţinuţii din România se vor putea vaccina înaintea populaţiei adulte din România care nu s-a încadrat în prima şi a doua etapă a campaniei. Conform Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial săptămâna aceasta, care modifică strategia naţională de vaccinare, persoanele private de libertate au fost incluse în etapa a treia A, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri.

Vaccinarea populaţiei încadrate în etapa a treia A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autorităţile susţin că imunizarea s-ar putea face mai repede, dacă România primeşte suficiente doze de vaccin.

Categoriile de persoane vaccinate în etapa a III-a

Potrivit HG, în etapa a III-a vor fi vaccinate persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor unităţi, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu şi al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:

 • lucrătorii din Industria extractivă,
 • lucrătorii din Industria prelucrătoare,
 • lucrătorii din Hoteluri şi restaurante,
 • lucrătorii din domeniul de întreţinere corporală, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare,
 • lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale şi recreativ;
 • lucrătorii din sistemul financiar, bancar şi din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul şi a celor care prestează servicii esenţiale de plăţi, administrare cont şi investiţii şi operează infrastructuri critice naţionale, precum şi personalul critic de suport al acestora;
 • persoanele cazate în centrele regionale de proceduri şi cazare ale solicitanţilor de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
 • persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luaţi în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
 • persoane private de libertate;
 • persoane care asigură infrastructura de comunicaţii;
 • lucrătorii din domeniul muzeal şi al colecţiilor publice;
 • lucrătorii din biblioteci;
 • populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 şi 2 de la litera C;
 • populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.


Florin Cîţu se aşteaptă ca a treia etapă să înceapă mai devreme decât a fost programată

„Suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia, care era programată să înceapă în luna aprilie, dacă vor veni aceste vaccinuri. Dacă Moderna se ţine de plan, putem să demarăm mai repede etapa a treia. Şi dacă AstraZeneca se ţine de plan atunci cu siguranţă vom accelera toate etapele.”, a declarat Florin Cîţu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Matei Basarab
23.01.2021, 09:00:21

Cum poate poporul roman sa ramana fara adevaratele valori? Cum sa ramana justitia, politia fara obiectul muncii?

-8 (10 voturi)
Stefan
23.01.2021, 09:15:14

Mi se pare absolut normal! Importanta sociala a unui deținut, și nu este vorba doar de acum, este mult mai mare decât a unui om de rand. Gândiți-vă și la faptul că alocația acestuia este mult mai mare decât cea a unui bolnav în spital.

Mironov George
23.01.2021, 09:26:11

Si la puscarie asta cade-n cap. Se vede ca a mancat mult rahat de mic.

şalău şîgubăţ
23.01.2021, 09:28:44

Cînd vine rîndu la vaccinare a paraziților de BOR-îturi talibane??...sau ăștia o fost vaccinați deja pă șestache?

+9 (9 voturi)
Drake Thanathos
23.01.2021, 09:33:03

Aici este oportunitatea pentru cei panicati de covid sa se vaccineze, palmuiesti un militian si intrila inchisoare, woalaaaa...primesti vaccin mai repede :))))))

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările