Locuri de muncă pentru români în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care vor să lucreze în Dubai au posibilitatea să se angajeze pe salarii lunare de mii de dolari, în funcţie de postul ocupat. Interesul pentru joburile oferite în emiratul arab a crescut constant în ultimii ani, susţin recrutorii, care primesc tot mai multe CV-uri pentru locuri de muncă pentru români în Dubai.

Cele mai mici salarii le primesc persoanele care lucrează în domeniul hotelier. Acestea pot fi şi sub 1.000 de dolari pe lună, susţin reprezentanţii companiei Safe Recruitment, firmă ce se ocupă de amplasarea forţei de muncă în Emiratele Unite Arabe.

„Salarii mai mari pot obţine persoanele care lucrează la companiile aeriene, unde există şi spor de risc. Spre exemplu, o stewardesă poate ajunge la trei, patru mii de dolari pe lună”, au ţinut să precizeze oficialii Safe Recruitment. 

Locuri de muncă pentru români în Dubai. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru angajare

Anul acesta, cele mai multe locuri de muncă pentru români în Dubai sunt disponibile în vânzări, în domeniul hotelier şi în aeroporturi. „Dubaiul a devenit o zonă accesibilă, sunt şi multe zboruri acolo, condiţiile de trai sunt ridicate deşi costurile sunt pe măsură. Avantajul românilor recrutaţi de noi este că în general companiile sunt cele care le asigură totul, pe durata contractului de trei ani, cât este valabilă viza de muncă - cazare, masă, inclusiv trasportul spre Emirate”, au subliniat recrutorii.

Potrivit acestora, condiţiile variază în funcţie de postul scos la concurs. Astfel, persoanele care au 21 de ani împliniţi şi vorbesc limba engleză la un nivel avansat au mari şanse să fie selectate pentru un loc de muncă în Dubai.

„De obicei, suntem contactaţi de partenerii noştri, promovăm locul de muncă respectiv, facem o preselecţie a candidaţilor şi cei potriviţi ajung la interviuri faţă în faţă cu angajatorul. Totul durează cam o lună”, arată Safe Recruitment. 

Locuri de muncă pentru români în Dubai: ingineri telecomunicaţii

Potrivit portalului de locuri de muncă BestJobs, în Dubai se caută 50 - 70 de ingineri specializaţi în telecomunicaţii. Aceştia trebuie să aibă diplomă de ingineri şi pot ajunge la salarii de 5.000 de dolari pe lună.

LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE ÎN DUBAI

Spre deosebire de ţările europene, care caută medici şi asistenţi medicali români pentru a suplini deficitul de cadre medicale, spitalele din Emiratele Unite Arabe nu au arătat vreun interes deosebit pentru cadre medicale de la noi.

Locuri de muncă pentru români în Dubai: cum se obţine viza de angajare

În ceea ce priveşte viza de angajare, ea este acordată de către Departamentul de Imigrare celor care doresc să lucreze pe teritoriul EAU, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Muncii.

Are valabilitate de 2 luni cu 30 de zile şedere în EAU. „Odată intrat în ţară, compania la care urmaţi să lucraţi se va ocupa de obţinerea permisului de şedere pentru muncă”, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Pe aceeaşi temă:

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV Cele mai căutate limbi străine. Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale. La mare căutare în anul 2015 este însă limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori. „Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite