Locuri de muncă în străinătate: Peste 600 de job-uri sunt disponibile în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Germania sunt disponibile 15 posturi de bucătari FOTO Arhivă Adevărul
În Germania sunt disponibile 15 posturi de bucătari FOTO Arhivă Adevărul

Companii din ţări din Spaţiul Economic European oferă peste 600 de locuri de muncă, cele mai multe fiind în Germania şi Republica Cehă, fiind căutate în principal personal calificat, fără studii superioare.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatorii din Spaţiul Economic European anunţă, prin intermediul reţelei de ocupare EURES România, că au 619 de locuri de muncă vacante, arată Mediafax.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania (236), fiind căutaţi 20 de comisionari, 16 operatori stivuitori, 15 factori poştali, 15 bucătari/bucătari şef/bucătar specialist, câte 15 ospătari, lucrători în industria gastronomiei de sistem şi şoferi de tir, câte 10 agenţi de securitate, agenţi de pază, betonişti, fierari betonist, tâmplari/dulgheri, hamali şi nouă muncitori metalurgi.

De asemenea, sunt căutaţi şi lucrători depozit, mecanici auto, electricieni, sudori MIG-MAG, barmani, mecanici instalaţii, instalatori/montatori instalaţii de gaz, operatori CNC (laminor şi strung), zugravi – vopsitori, mecanici echipamente (utilaje) prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului, sculeri, tehnicieni sistem de securitate (alarmă şi supraveghere), manager vânzări sau optician.

Locuri de muncă în străinătate: aproape 200 de locuri vacante în Cehia

Angajatorii din Republica Cehă au disponibile 195 locuri de muncă, din care 50 sunt pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, alte 50 pentru operatori de producţie, 20 de muncitori asamblare, 15 de croitori şi 10 de lucrători în prelucrarea lemnului.

În Marea Britanie sunt vacante 141 de locuri de muncă: 30 pentru asistent medical de recuperare, anestezist, 20 de îngrijitor persoane, 15 de asistent medical terapie intensivă, 12 de asistent medical pediatrie, câte 10 de asistent medical pentru centre de îngrijire particulare, şofer camion, îngrijitor persoane/infirmier, asistent, nouă de bucătar, opt de îngrijitor copii/bonă, trei de asistent social/îngrijitor persoane şi câte un post de asistent social, asistent medical generalist, infirmier, pictor/vopsitor/polizator/carosier/pregătitor suprafeţe pentru lăcuit/montator componente auto.

Suedia are vacante 35 de posturi: 15 de vopsitor auto şi câte 10 de mecanic auto şi tinichigiu auto, iar în Elveţia se caută 10 îngrijitori copii/au pairs.

De asemenea, Norvegia caută un profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) şi analiza structurilor, iar Spania un maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în străinătate pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde vor fi îndrumaţi de consilierul EURES.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite