Societate

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban anunţă că restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor deschide la 1 septembrie VIDEO

5
27 Aug 2020 20:25:08
Autor: Redacţia Adevărul
Premierul a anunţat că restaurantele îşi vor relua activitatea începând cu 1 septembrie/ Sursa Foto: News.ro
Premierul a anunţat că restaurantele îşi vor relua activitatea începând cu 1 septembrie/ Sursa Foto: News.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, joi, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că teatrele, cinematografele şi restaurantele îşi pot relua activitatea începând cu 1 septembrie.

”Vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise de la data de 1 septembrie. E vorba despre spectacole, teatru, concerte, cinematografe”, a afirmat premierul Orban.
 
Totodată, primul-ministru a precizat că şi restaurantele urmează să îşi reia activitatea începând cu luna septembrie.
 
”Va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se poată emite ordinele comune privind regulile. În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun care trebuie pus în dezbatere publică de mâine. În privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise va trebui un ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răsrândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel  încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a adăugat Ludovic Orban.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

George Saizescu
27.08.2020, 21:02:40

Normal că se dă drumul la orice a fost restricționat până acum, doar vin alegerile. Hop - sacii-n căruță și gata! După aia se închide totul înapoi. Eventual chiar revenim la declarația pe propria răspundere, pușcăria la domiciliu și amenzile cât un apartament...

+2 (2 voturi)
aşa şi aşa
28.08.2020, 05:19:25

G S... Exact... Asta e explicaţia "bunăvoinţei" gălbenoşilor... Adică au închis totul, prăbuşind economia, cînd erau mai puţine cazuri zilnice decît acum, iar acum "e momentul" redeschiderii tuturor activităţilor (care nici n-ar fi trebuit închise vreodată)... Nişte impostori oportunişti gălbenoşii ăştia, leit ciumaţilor... Febra galbenă = ciuma roşie = aceeaşi mizerie... Unica soluţie, Alianţa USR+...

Sorin Constantin
27.08.2020, 21:06:30

Restaurantele se vor deschide după 1.09.2020...Acum sînt niște variabile, oare spațiile unde funcționau, și care erau închiriate le vor fi fost păstrate de proprietari ? Că s-a auzit că au fost litigii cu chiriile. Pentru foștii angajați. ei vor fi de 2 categorii : cei dați afară înainde se decizia guvernamentală de suspendare a activității restaurantelor, aceștia vor fi cei mai ghinioniști, iar cei care au fost în șomaj tehnic și cărora la reangajare statul le va acoperi 41% din salariul tarifar, deci angajatorii se vor îndrepta prioritar să reangajeze pe cei disponibilizați după decizia guvernamentală. Cu clienții cum va fi ? Că mare parte dintre aceștia se îndepărtaseră de restaurante însinte de decizia de suspendare a activității HORECA. Un lucru pozitiv, din septembrie se cam termină concediile și poate se vor îndrepta și spre restaurante foștii clienți... Poate mă caută și pe mine fostul angajator, care a renunțat la serviciile mele pe 15.03.2020, pe motiv de încasări mici și cum eram cel mai recent angajat am fost primul anunțat de disponibilizare...Ei și din martie pînă acum am cam chițăit de foame, am dat jos niște kilograme, presupun că și vasele de sînge s-au degresat, colesterolul s-o fi diminuat...vise.Că eu sînt dintre cei cărora angajatorul trebuie să-i plătească integral salariul, nu numai 59%.

-4 (4 voturi)
bios
28.08.2020, 00:49:17

Prostia asta si, daca adaugam si inceperea anului scolar, vom avea varianta perfecta a haosului.

-7 (7 voturi)
Constantine Constantine
28.08.2020, 08:03:53

Si la cinema vom sta cu masca pe figura? Ca este spatiu inchis.Iar la circiuma, de unde stim ca bucatarul sau ospatarul nu a furat covidul cu citeva zile in urma, ii testeaza zilnic? Deschiderea anului scolar va face ca copiii sa fie expusi si sa devina cel mai de temut vector in transmiterea virusului.Unde sint calculatoarele si tabletele promise? Daca pe adulti ii premiati cu 2500 ca sa munceasca de acasa de nu ar invata si copiii numai online? De ce fortati nota domnule(inca) prim ministru? Ati facut toata pandemia greseli cu carul iar acum vreti sa se ajunga rapid la 5000 de cazuri/zi?

-6 (8 voturi)
Modifică Setările