Societate

articolul anterior articolul urmator

Din 15 august, românii vor putea intra în Egipt doar cu test negativ de COVID-19

1
10 Aug 2020 19:37:37
Autor: Marian Avram
Cetăţenii
străini care se deplasează în Egipt trebuie să prezinte la punctele de trecere
a frontierei un test molecular negativ de COVID-19/ Foto: Ovidiu Incau
Cetăţenii străini care se deplasează în Egipt trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei un test molecular negativ de COVID-19/ Foto: Ovidiu Incau

Ministerul Afacerilor Externe a anuţat, luni, că intrarea persoanelor în Egipt se va face, din 15 august, doar cu test negativ de coronavirus, însă măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile egiptene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020. Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile egiptene, cetăţenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetăţenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh”, a transmis MAE.

Potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localităţi aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2, în condiţiile menţionate anterior.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: 002027359546, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bios
11.08.2020, 01:11:17

De ce s-ar duce un om normal la cap in Egipt ? Doar din snobism, ca sa vada cateva piramide, sa isi faca poze pe camila (sa ii admire neamurile si colegii pe facebook...) si sa vada mizeria si pericolul care colcaie daca iesi din traseele turistice ?

Modifică Setările