Societate

articolul anterior articolul urmator

MAE: 190 de cetăţeni români au revenit joi seară în ţară, din Italia, cu un avion al Tarom

5
25 Mar 2020 20:17:13
Autor: Simona Chirciu
109 romani din italia au revenit in tara FOTO Arhivă
109 romani din italia au revenit in tara FOTO Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că joi seara au revenit în ţară din Roma, 190 cetăţeni români nerezidenţi şi care lucrau sezonier acolo şi care nu ar mai fi putut continua să locuiască în peninsulă.

„În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în ţară 190 cetăţeni români”, se arată
într-un comunicat remis Adevărul.

Cetăţenii români au fost repatriaţi din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.

„Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, au mai transmis autorităţile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

LazyBear
25.03.2020, 21:23:56

N-am nimic cu diaspora, e cert faptul ca sunt cetateni romani si au drepturi, dar trebuie sa admitem realitatea ca datorita lor avem explozia de cazuri cu covid-19. Plus ca multi dintre acestia reveniti in tara, au un grad de instruire la nivelul genunchiului broastei si o lipsa de simt civic cat Everestul.

+3 (5 voturi)
Davide Isa
26.03.2020, 09:55:18

@ LazyBear Partial de acord cu tine, dar intreb (retoric sau nu): ai impresia ca gradul de instruire al multora din tara este mai mare, cumva? Si ma refer in special la seniorii iresponsabili care ies la plimbare prin parcuri sau aiurea, la cocalarii care-si scuipa doctorii, la dementii care-si imprastie saliva prin mijloacele de transport, la popii care sfideaza pe toti, fara numar... Eu cred ca adevarul este undeva pe la mijloc. Iar sa afirmi ca "datorita lor avem explozia de cazuri cu covid-19" mi se pare de-a dreptul exagerat, ca si cand cei din tara sunt doar oameni responsabili care n-ar fi contribuit cu nimic la respectiva "explozie".

Davide Isa
26.03.2020, 09:56:40

Ps: dar imi place cum incepi: "n-am nimic cu diaspora" ;)

Alexandru Preda
26.03.2020, 00:26:23

Dacă aveau bun simt, ramaneau acolo unde i-a împins spiritul de aventura(de munca este destul în România) pana trecea pericolul. Din cauza sosirii lor, a explodat numărul de cazuri de coronavirus. Au fugit din carantina și din izolare, au întrat în magazine și in mijloace de transport... Au îmbolnăvit oameni, vor avea pe conștiința o mulțime de decedați...

+2 (6 voturi)
ivanhoe zoom
26.03.2020, 01:25:34

Fresh covid.

-1 (1 vot)
Modifică Setările