MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: cod portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde marţi şi miercuri se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare emise pentru mai multe regiuni.

Potrivit MAE, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, pentru perioada 12-13 ianuarie, au fost emise coduri portocaliu şi galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare pentru mai multe regiuni.

Astfel, este Cod portocaliu de ploi abundente pentru regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol şi Burgas, cu precipitaţii de până la 35-65 mm, Cod galben de ploaie pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgovişte, Şumen şi Varna, cu precipitaţii de până la 20-35 mm; Cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vraţa, Montana şi Vidin.

"În acest context, autorităţile bulgare recomandă atenţie sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie în condiţii de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol", arată MAE.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Republica Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite