Mahalache, liberalul fesenist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal se becalizează cu o viteză năucitoare.

 Limbajul grosier al lui Crin Antonescu - portdrapelul absurdei ofensive anti-europene, anti-americane şi anti-justiţie - îi inspiră pe tot mai mulţi activişti liberali. Virusul Becali, cel introdus în organismul PNL de către însuşi preşedintele partidului, pare să fi îmbolnăvit grav un organism care altădată avea grijă de propria-i sănătate.

Ultima mostră de grobianism a furnizat-o Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului Ponta. Confruntat cu o decizie de incompatibilitate pronunţată la adresa sa de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Mihalache a reacţionat ca un copil din flori al lui Gigi Becali. „Este o formă de hărţuială politică a unui individ idiot, frustrat, care crede că face el ordine în campania electorală", a declarat la RTV, violent şi abject, omul numărul 2 din Secretariatul General al Guvernului.

Apoi, la B1 TV, şi-a continuat recitalul suburban. „A fost corect să-l numesc aşa, atâta vreme cât el se comportă de această manieră. Calificativul este justificat, pentru că a demonstrat că se comportă ca o jigodie politică. Eu mi-am spus punctul de vedere: atât timp cât este şef al unei instituţii publice care are un anumit rol în viaţa politică a acestei ţări, dar pentru că el nu se conformează acestui rol, înseamnă că este o jigodie".

Personajul atacat este Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate. Aşa se rezolvă diferendele dintre şefii a două instituţii importante din statul român! Gigi Becali este mândru de avântul luat de clonele sale, sub privirile mulţumite ale lui Crin Antonescu. Aceasta să fie, oare, politica bunului-simţ pe care ne-o promiteau liderii USL pe când se aflau în opoziţie?!

Să plonjăm puţin în trecut pentru a ne cunoaşte prezentul. Actualul secretar general adjunct al Guvernului Ponta „şi-a făcut mâna" ca ziarist la „Azi", sinistrul oficios al FSN, la începutul anilor '90. Acolo şi-a arătat uriaşul potenţial de mitocan, acolo, în mocirla naţionalist-comunistă de la „Azi", şi-a început şi ascensiunea politică. Pe vremea aceea, liberalii adevăraţi erau fugăriţi de hoardele minereşti şi de „muncitorii patrioţi" (vă amintiţi: „IMGB face ordine!"). Ulterior, Dan Mihalache şi-a urmat vocaţia, împlinindu-şi visul de a parveni, iar PNL a involuat până la a accepta în rândurile sale, ba chiar şi în structurile sale de vârf, un astfel de individ.

Dar să nu credeţi că înjurătura groasă este unicul mesaj transmis de domnu' Mahalache. Comentând o declaraţie a ambasadorului american Mark Gitenstein, care spusese că „a redeschide subiectul modificării Legii ANI ar fi o idee proastă şi ar afecta parteneriatul româno-american", gelatinosul liberal a spus: „Pe mine, personal, mă lasă rece această afirmaţie. Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără".

E cazul să ne amintim apelul făcut recent de un liberal cu capul pe umeri (şi tocmai de aceea, indezirabil în partid), Andrei Chiliman: „Astăzi, România este parte a lumii occidentale. Faceţi în aşa fel încât ţara să rămână în această lume! Războiul stupid al declaraţiilor împotriva ambasadorului SUA, a lui Merkel şi a lui Barroso ne face rău şi ne aruncă în ridicol. Evitaţi asemenea declaraţii demne de nişte relicve ale Războiului Rece!"

Un strigăt în pustiu. Din toată povestea asta, candidatul Crin Antonescu a reţinut că Andrei Chiliman e cel rău, iar Dan Mihalache e cel bun. Cunoaşteţi tiparul: Neagu Djuvara e cel rău, iar Gigi Becali e cel bun. Şi tot aşa, până când istoricul partid liberal va fi stăpânit definitiv de mahalagii şi căcărăi...

Grigore Cartianu este director editorial "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite