Societate

articolul anterior articolul urmator

Mai mulţi deputaţi vor încă o zi liberă pentru români, de Înălţarea Domnului

4
4 Jun 2018 19:04:48
Autor: Florinela Iosip
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Mai mulţi deputaţi PNL, un parlamentar USR şi unul UDMR au depus, luni, la Senat, un proiect care prevede ca Înălţarea Domnului să fie declarată zi liberă, afirmând că această zi reprezintă „un act de deplină încununare a misiunii de mântuire şi eliberare a omului de sub păcat".

"Înălţarea Domnului, act de deplină încununare a misiunii de mântuire şi eliberare a omului de sub păcat, reprezintă certificarea că Iisus Hristos este Fiul care urcă de-a dreapta Tatălui ceresc. Aproape că nu există şcoală, instituţie de cultură ori primărie în România care să nu sărbătorească public şi solemn această zi de Înălţare şi de pomenire a Eroilor neamului, dublă ocazie de rugăciune, pomenire, amintire şi elogiere.
 
Ca atare este firesc faptul că Parlamentul României să accepte declararea acestei zile de mare însemnătate spirituală, morală, identitară şi naţională, zi în care sărbătorim, actul final al operei Mântuitoare a lui Hristos, Înălţarea Domnuli, alături de comemorarea pioasă a celor care s-au jertfit pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară liberă, întreagă şi suverană, drept sărbătoare legală – zi nelucrătoare pentru toţi cetăţenii României", se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative, potrivit  Mediafax.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Nikola C
4.06.2018, 19:41:39

Mai mulți deputați merită "înălțarea",cu cravate din cânepă.

+2 (2 voturi)
Adrian Foangă
4.06.2018, 21:44:19

Banciu a zis ca "pnlistii sunt niste psdisti mai prosti". Uite ca are dreptate.

Dab Lia
4.06.2018, 22:41:37

Cine or fi deputatii aceia care umbla dupa voturi impartind zile libere?

Nicu Firescu
5.06.2018, 08:00:15

Vorba lui Ion Creangă: să dea D-zeu ca tot anul să fie numai sărbători și numai o zi de lucru și-atunci să fie praznic și horă. Halal exemplu de muncă și inițiativă creatoare dau parlamentarii noștri ! Și cînd te gîndești că imediat după unificare, în primul discurs al lui Helmuth Kohl, acesta spunea că nemții trebuie să muncească mult mai mult, de parcă Germania era o țară săracă...

Modifică Setările