Managerul Institutului „C.C. Iliescu”: „În spitale nu există dezinfectanţi pe bază de chlorhexidină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Bubenek FOTO Adevărul
Şerban Bubenek FOTO Adevărul

Managerul Spitalului „C.C. Iliescu” din Capitală atrage atenţia că nu există dezinfectanţi pe bază de chlorhexidină în spitale, ceea ce ne plasează într-o situaţie de malpraxis.

Potrivit doctorului Şerban Bubenek, citat de Mediafax, principala substanţă dezinfectantă pentru piele, recomandată de Ghidul amercian pentru prevenirea infecţiilor intravasculare, nu se găseşte.

„După ce Ministerul Sănătăţii a cerut ca spitalele să retragă din uz dezinfectanţii Hexi Pharma, cu siguranţă că spitalele şi-au luat măsurile, s-au aprovizionat din altă parte. Un aspect neplăcut cu care ne confruntăm, însă, este absenţa chlorhexidinei, o substanţă dezinfectantă de piele care din anii 2010 - 2011 este recomandată ca singura substanţă cu care trebuie dezindecta pielea în cazul în care se montează perfurzii, fie pe cale venoasă periferică, fie pe cale venoasă centrală”, a arătat Bubenek, conform sursei citate.

Medicul a explicat că se aşteaptă ca autorităţile, în fruncte cu Ministerul Sănătăţii, să ia măsuri pentru a rezolva această problemă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite