Societate

articolul anterior articolul urmator

Maneaua Zilei: Vosganian&Senatul contra Justiţiei

26
12 Feb 2015 18:57:48
Lacrima Andreica

E suspectă maneaua comună a partidelor politice care după ce şi-au dat mâna într-o remiză la vot cel puţin bizară pe cazul Vosganian, vin la unison să lăcrimeze pe umerii românilor trădaţi de votul de astăzi, din Senat, cu explicaţii de genul: ”Regretabil! Vaaaai, ce derapaj!”. De la Ponta la neinspirata Alina Gorgiu, până la preşedinte, corul de bocitoare a ieşit să acopere cu văicăreli ieftine, ceea ce are toate datele a fi o înţelegere comună.

Să recapitulăm ziua de azi care are toate datele unei remize suspecte şi care mă face să mă întreb şi să cred că toate indiciile arată că întreaga clasă politică (fără nici o excepţie, pentru că tăcerea sau declaraţiile lăcrămoase şi fără consecinţe sunt tot o încuviinţare a ceea ce s-a întâmplat azi, din punctul meu de vedere), a purces la un troc: execuţia Udrea contra salvării lui Vosganian. Întrebarea este de ce şi mai ales cât o să ne coste? 

12 februarie 2015, aşadar:

1. senatori ai PNL, o foarte bună parte dintre ei nu se prezintă la muncă, astăzi. Au obosit, după ce în cazul Udrea au lucrat zi şi noapte în interesul boborului. Mai ales confortabil: nu pot fi acuzaţi de nimic, decât cel mult de neprezentare la muncă pentru care oricum nu primesc nici o sancţiune. Şi-au apărat interesele, evitând gura lumii, au zis ei.

2. Cei prezenţi, indiferent de culoare, cu o majoritate confortabilă, au votat anti-suspendarea imunităţii lui Varujan Vosganian, după ce, într-o surprinzătoare armonie socialism-liberalism, au votat nopţi şi zile întregi şi neobosiţi anti-Elena Udrea. Interesele sunt transpartinice. Interesant trocul  Udrea pentru Vosganian. Şi s-a votat cu bile. Pentru Udrea, la vedere. Cică aşa sunt ”curaţi” în ochii românilor.

3. Când presa se irită: de la purtătorul de vorbe al PNL, până la Alina Gorghiu, preşedintele Iohannis plus nedemisul Ponta ies în a-şi arăta cu degetul unul altuia şi mai ales generic, clasei politice. Cu alte cuvinte : nimeni nu e vinovat, ”Cel de Sus” a avut o lacună de logică şi de timp astăzi şi uite-aşa a scăpat Vosganian. Clasa politică sunt ei. Corb la corb nu scoate ochii! Azi au făcut cor de bocitoare cu acatiste şi rugăciuni, la care au adăugat şi ochiul dracului, care da, nu mai e banul, e votul. Votul lor contra ta, fraierul care ai stat la coadă ca să votezi, fraierul care ai crezut că România va fi a lucrului bine făcut. Este! Doar că exclusiv pentru ei, şi exclusiv în detrimentul tău şi al copiilor tăi!

Politicianul român n-a evoluat de la nivelul de troc ieftin, ba se mai şi făleşte cu el, izbindu-l nesimţit de ochii oamenilor. Întrebarea corectă aici pe care ar trebui să ţi-o pui române ar fi: şi cât costă factura pe care Vosganian o va plăti cui tot din banii tăi pentru remiza de astăzi? Pentru că dacă mai crezi că a scăpat gratis după votul senatorilor de astăzi, dovedeşti că şi tu eşti la fel de neevoluat ca politicienii despre care vorbeşti pe la toate colţurile internetului.

Şi da, ştiu că te enervez. Dar o să-ţi amintesc acum, că şi în ziua votului ţi-am spus că Iohannis nu-ţi este Mesia, oricât te-ai isterizat în stradă şi pe internet.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Radu Mircea
12.02.2015, 19:14:07

Egalitate ... dar nu pentru catei . Daca nu gresesc tot astazi acelasi senat la dat pe mina aceleasi justitii pe prapaditul ala de Ariton . Tot senator , tot liberal ...

-1 (1 vot)
Lacrima Andreica
12.02.2015, 20:16:14

Nu-i așa că-i interesantă viața în România. Întrebarea acum e de ce, cât costă și cui i se vor „dona” banii?

+3 (5 voturi)
vbuntv
12.02.2015, 20:43:29

@Lacrima Andreica Foarte bun articol, scurt si cuprinzātor. Din pācate bîlciul politic de la noi reflectā starea in general la care se aflā societatea civilā. O lume fārā valori, fārā māduvā, total debusolutā care promoveazā numai lichele. A avea "reusitā" in ziua de azi in Rāumînia la nivel politic, economic si cîteodatā chiar si personal se reduce la a fi total lipsit de caracter, rāu, mînios, fals, hapsîn, mincinos, nesimtit, manipulator, trādātor, fripturist, submediocru si gol pe dināuntru. Adicā cam toate ingredientele care caracterizeazā majoritatea covîrsitoare a tribului. P.S. Din curiozitate si cu mare respect va întreb scumpā doamnā, este altfel viata la Cluj comparatā cu restul tārii ? Ma refer la atitudini. Multumesc anticipat !

0 (4 voturi)
vbuntv
12.02.2015, 20:51:06

Sînteti singura ziaristā împreunā cu Vasile Ernu pe care-i citesc cu interes si nerābdare pe acest forum.. Vā rog sā nu va lāsati coruptā vreodatā de tentatia banului, pozitiei sociale sau a unei glorii îndoielnice. Pāstrati esenta fiintei care sînteti, este un lucru rar, de nepretuit..

+1 (5 voturi)
Lacrima Andreica
12.02.2015, 20:54:11

vbuntv , viața la Cluj e exact la fel ca peste tot. Clujenii, (și n-au decât să dea cu pietre după mine, tot o să spun ce văd), s-au manelizat. Iar tinerii clujeni, marea lor majoritate reușește să ma înspăimânte. Părinții lor, la fel.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (26)