Societate

articolul anterior articolul urmator

Manifestul unui hipster

15
25 Sep 2013 12:37:07
Lacrima Andreica
Facebook Roşia Montană in UNESCO World Heritage
Facebook Roşia Montană in UNESCO World Heritage

Sunt hipster! O să mă omorâţi pentru că gândesc diferit de voi şi cred că pentru ţara mea e  mai bine ca românii să exploateze aurul de la Roşia Montană? O să trimiteţi din nou minerii cu ciocane şi bâte să mă ucidă pentru că ne este interzis să gândim în România? Sunt hipster! Îmi asum să rămân vertical în alegerea mea cu orice preţ. Eu gândesc şi muncesc!

Într-un mod foarte bizar în Romania ori de câte ori se ridică pe tapetul atenţiei publice un subiect important, ardent, apar şi campaniile de dezinformare porcoase, iar masele de români le cad victime de fiecare dată. Un exemplu: noi românii vrem ca aurul şi celelalte metale preţioase să le exploatăm noi şi să avem beneficiile lor. 

Brusc detractorii (mânaţi de cine oare?) ne denigrează (suntem hipsteri fără ocupaţie si neproductivi noi toţi românii care avem ceva de spus), toatâ media şi orice opinie contra e inclusă în statistici dure şi analize impertinente cu privire la gradul de manipulare şi interesele potrivnice; sigur vreun străin dornic să ne subjuge ţara şi să ne nenorocească (culmea, mai mult decât guvernanţii români?) finanţează pe oricine are curajul să facă opinie separată în România şi deci cel în cauză trebuie exterminat, redus la tăcere; reapare mereu pusă pe tapet în toate formele ei butada comunistoido-jegoasă: "noi muncim, nu gândim"; toţi cei care vor ceva sunt hipsteri ori golani care merită omorâţi cu ciocanele mineritulu; toţi cei care vor să impună lustraţia sunt duşmanii poporului când, de fapt, adevăraţii duşmani ai poporului au fost cei care i-au manipulat în felul acesta pe români şi le-au furat un sfert de secol de existenţă şi toate resursele trudite cu greu ori moştenite din moşi-strămoşi. Şi acestea sunt doar cateva exemple. 

Şi toate astea se întâmplă fără excepţie la fel de 24 de ani încoace. De ce? Un posibil răspuns ar fi acela simplu că într-o ţară în care forma de  control de sus în jos funcţionează perfect, iar serviciile secrete bine divizate se împart în tabere care-şi dispută viaţa noastră a tuturor pe care o vând consistent oricui e dispus să dea banul, într-o astfel de ţară aşadar informare şi dezinformarea sunt arme de război între taberele politice şi - după cum s-a dovedit - marii perdanţi au fost întotdeauna românii. Un alt răspuns rezidă şi în struţo-cămila de stat care e România: noi vrem să aplicăm politici europene construite pentru state regionalizate pe modelul federal german, dar noi n-am reuşit să trecem nici măcar de descentralizare. Am rămas o Românie hipercentralizată, iar în ultimul an, centralizarea a devenit mai acerbă ca oricând, spun voci din lumea de business, în condiţiile în care Capitala smulge tot ce poate din Provincie, sărăcind-o pentru a o ţine din ce în ce mai dependentă de Centru şi mai ghetoizată. 

În vremuri ca astea cel mai sigur e să gandeşti singur ce vrei pentru tine, copii tăi, neamul tău, locurile în care trăieşti şi să uiţi de statistici ori dacă le citeşti să fii atent încotro te duc. Românii sunt victime sigure ale campaniilor de dezinformare la fel cum sunt şi victimele sigure ale marketingului de duzină care îi transformă în snobi şi consumatori zombie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Camelian Propinatiu
25.09.2013, 20:20:30

"Miscarea nu are lideri, are doar constiinta". Avem un tineret cu adevarat liber! Asistam la acea deplina invatare a democratiei de care se temea stalinistul democrat Brucan. Nu mai e nevoie, ca la Piata Universitatii in 1990, sa-si adune unii cu portavocea publicitate, ca sa dispara apoi in ceata. Salvarea ONOAREI, deci a Istoriei, daca nu si a aurului nostru, aproape sigur dat! Prin demonstratii bine gândite de o noua generatie de lideri civici (expirând de bunavoie anterioara), sau macar prin implicarea de furnica a postacului român, sfidând postromânismul cum ca RO e altfel, adica fara trecut, nici viitor! http://www.scribd.com/doc/79004558/Camelian-Propinatiu-Postromanismul

+2 (4 voturi)
Lacrima Andreica
25.09.2013, 22:23:53

Acestui suflu tanar ma alatur si eu, cu el ma identific si manifestului sau subscriu asumat :)

+2 (2 voturi)
Paun Al
25.09.2013, 22:43:42

Principalele mijloace media au" moguli " care nu au aceleasi interese cu romanii. Daca romanii vor o media care sa le reflecte preocuparile , sa o informeze independent de interesele politicienilor , ale corporatiilor... , ar trebui sa o plateasca , sa o sustina. Asa ce pretentii putem avea ? Mai importanta decat reflectarea media este noua constiinta care se infiripeaza . Speram sa evolueze.

+2 (2 voturi)
Lacrima Andreica
25.09.2013, 23:35:10

E cumva un cerc vicios. Ai da banul, dar nu ai pe ce. O media super-centralizata nu satisface nevoile de informare ale tuturor, ba mai mult, subiectele abordate si cinismul acestei puteri in stat a devenit insuportabil pentru public. Eu as cumpara ziarele si fizic daca as avea un motiv serios de a da banul...

+2 (2 voturi)
Paun Al
25.09.2013, 23:50:27

Nu cred ca e un cerc vicios . E doar o incapacitate de organizare a unei populatii imature ,obisnuite mai ales sa astepte ca altii sa faca. Ori cei ce fac ceva o fac in interesul lor. Pretindem altora un altruism de care fiecare dintre noi nu suntem capabili . Sa intrebam de ex : "Cati romani vor o media care sa le reflecte preocuparile ,sa le arate drepturile si posibilitatile intr-o societate democratica , sa-i informeze independent de interesele politicienilor , ale corporatiilor.." Si Cat ar fi dispusi sa plateasca pentru asta?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)