Societate

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu: „Vom veni cu o reducere a TVA la gigacalorie. Rămâne 5%”

1
7 Dec 2021 01:00:21
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Marcel Ciolacu a declarat luni seară, după şedinţa coaliţiei, legat de scumpirea energiei, că „vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii”, astfel încât facturile populaţiei să fie „cât mai suportabile”.

 El a vorbit despre un TVA de 5% pentru gigacalorie. Parlamentul a votat în iunie, în unanimitate, o lege prin care se stabileşte că, din ianuarie 2022, TVA-ul pentru energia termică destinată populaţiei va fi de 5%. 

„Ce este important este că vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii - ianuarie, februarie, martie - astfel încât să fie cât mai suportabile (facturile - n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară.

El a fost întrebat de jurnalişti cât va fi TVA-ul la gigacalorie. „Să rămână 5%”, a răspuns preşedintele PSD.

Pe 29 iunie, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, Legea 196/2021 pentru completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, lege promulgată pe 12 iulie. 

Măsura va intra în vigoare în şase luni de la promulgarea legii, adică pe 13 ianuarie 2022.

Legea a fost votată în unanimitate, cu 311 voturi, inclusiv cel al lui Marcel Ciolacu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un cititor
7.12.2021, 10:41:31

"El a vorbit despre un TVA de 5% pentru gigacalorie. Parlamentul a votat în iunie, în unanimitate, o lege prin care se stabileşte că, din ianuarie 2022, TVA-ul pentru energia termică destinată populaţiei va fi de 5%.' De ce doar pt energia termica?! Energia la modul general scumpeste toate produsele.

Modifică Setările