Marcel Vela a anunţat organizarea unui concurs pentru încadrarea a 86 de medici veterinari la Poliţia Animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, organizarea unui concurs pentru încadrarea a 86 de medici veterinari la Poliţia Animalelor şi cumpărarea a 42 de autoutilitare pentru această nouă structură. Marcel Vela a mai precizat că îşi doreşte ca până la finalul anului Poliţia Animalelor să fie o structură complet operaţionalizată.

 “Având în vedere recent înfiinţarea Poliţiei Animalelor, precum şi măsurile legislative complementare aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, la nivelul MAI urmează să fie operaţionalizate structurile teritoriale. Astfel, vom demara în perioada imediat următoare procedurile de concurs în vederea încadrării directe a 86 de posturi de medici veterinari, prevăzute a fi ocupate cu funcţionari publici, cu statut special de poliţişti. În paralele, avem în desfăşurare procedura de achiziţie a 42 de autoutilitare noi care vor intra în dotarea structurilor teritoriale ale Poliţiei Animalelor până la sfârşitul acestui an deoarece îmi doresc şi eu şi echipa mea ca Poliţia Animalelor să fie o structură distinctă, o structură vizibilă şi în acelaşi timp personalizată în public în societate”, a afirmat ministrul de Interne Marcel Vela, potrivit News.ro

De altfel, Ministerul Afacerilor Interne încă din luna august proiectul de modificare legislativă privind formarea unei unităţi specializate în combaterea violenţei faţă de animale domestice şi sălbatice.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) îşi poropunea să modifice Legea 205/2004 privind protecţia animalelor şi să înfiinţeze în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române un departament care ar putea fi denumit Poliţia Animalelor. 

În nota de fundamentare a proiectului de modificare legislativă se arăta că acest departament este necesar deoarece în ultima vreme a crescut masiv numărul infracţiunilor legate agresivitatea faţă de animale. „În primele 5 luni ale anului 2020, la nivelul structurilor Poliţiei Române, au fost sesizate un număr de 369 de fapte penale, prevăzute de Legea nr. 205/2004, în creştere faţă de primele 5 luni ale anului 2019, când numărul acestora a fost de 287”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite