Marea Britanie ar trebui să le fie recunoscătoare românilor şi bulgarilor. Ei contribuie mult la PIB-ul britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii dezaprobă atitudinea rasistă a Marii Britanii cu privire la muncitorii români FOTO Adevărul
Ministrul Muncii dezaprobă atitudinea rasistă a Marii Britanii cu privire la muncitorii români FOTO Adevărul

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, e de părere că Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare pentru faptul că românii şi bulgarii acceptă locuri de muncă pe care muncitorii britanici le ocolesc, aceştia din urmă preferând ajutoarele sociale.

Potrivit oficialului român, imigranţii contribuie la PIB-ul britanic. În plus, cetăţenii români lucrează nu doar în domenii cheie cum ar fi asistenţa socială sau sistemul de sănătate, ci şi în agrigultură, unde britanicii nu se înghesuiesc pentru un loc de muncă.

Concret, restricţiile impuse pe piaţa muncii atât românilor cât şi britanicilor urmează să fie anulate din 1 ianuarie 2014, fapt care îi sperie pe englezi, care se aşteaptă, astfel, la un aflux pe piaţa muncii.

În consecinţă, premierul britanic David Cameron a anunţat că intenţionează să introducă restricţii în domeniul ajutoarelor sociale care să-i afecteze pe imigranţii din cele două foste ţări comuniste în cazul în care vin în Marea Britanie, informează Mediafax.

„Nu cunosc în profunzime sistemul britanic al protecţiei sociale. Este o problemă internă a Guvernului britanic cât de generos poate să fie acest sistem cu cetăşenii săi. Probabil că există un motiv pentru care mulţi britanici nu sunt interesaţi de locurile de muncă libere pentru care, de exemplu vor aplica românii. Dacă sunt libere, cineva le va ocupa, indiferent că (aceste persoane) sunt din România, Italia, Spania sau de altundeva”, a declarat Mariana Câmpeanu.

„Este inacceptabil ca în secolul al XXI-lea să existe rasism şi xenofobie şi este cu atât mai regretabil că există în Marea Britanie”, a completat ea.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Muncii: vor fi indexate toate pensiile în 2014, dar nu şi partea de pensii speciale

Toate pensiile vor fi indexate în 2014, fiind vorba despre principiul contributivităţii, respectiv va fi majorată valoarea punctului de pensie, însă nu va fi o creştere pe partea de pensii speciale. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Alocaţia de stat pentru copii nu va creşte în 2014, dar cei săraci vor primi burse şi tichete pentru uniforme sau rechizite

Alocaţia de stat pentru copii nu va fi majorată în 2014, a anunţat la RFI ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, discutând despre o iniţiativă parlamentară care prevedea ca acest ajutor social să ajungă la 200 de lei. Oficialul a explicat însă că statul ar putea acorda copiilor nevoiaşi tichete pentru uniforme sau rechizite.

PROIECT Ministerul Muncii propune ca femeile să iasă la pensie la 65 de ani. Cum vor creşte vârstele de pensionare

Femeile născute după 1970 se vor pensiona la 65 de ani, începând din 2035, când va fi egalizată vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi, la un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi un stagiu minim de 15 ani, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite