Societate

articolul anterior articolul urmator

Marian Godină, blestemat de habotnici: „Sf Parascheva să te zguduie la noapte, josnicule, toate blestemele să cadă asupra ta, să putrezeşti“

32
10 Oct 2020 10:31:00
Autor: Mariana Iancu
Marian Godină Arhivă personală
Marian Godină Arhivă personală

Marian Godină a dezvăluit pe pagina de Facebook că, după ce transmis un mesaj public credincioşilor care vor să meargă şi anul acesta în pelerinaj la Iaşi, a primit blesteme de la habotnici.

Iată postarea lui Marian Godină: 
 
„După articolul pe care l-am scris ieri, cel în care, fără să jignesc pe nimeni şi în care am zis destul de clar că sunt convins că unora le face bine mersul la moaşte, fiind liberi să facă ce vor, dar că ar putea avea răbdare un an, date fiind condiţiile actuale, credincioşii care ţineau morţiş să meargă la Iaşi aveau ocazia să mă facă să mă simt acum ruşinat şi să îmi explice ce oameni bun sunt ei şi cum merg ei acolo pentru a se ruga, aşa cum le stă bine oamenilor blânzi.
"Marian, trebuie să înţelegi că noi avem o credinţă atât de mare încât trebuie să ajungem acolo în fiecare an, fii mai înţelegător." Ăsta e doar un exemplu, care mi-a trecut acum în minte, despre cum ar fi putut arăta comentariul unui om bun care nu era de acord cu mine. Dar nuuu.
Bunătatea, blândeţea, înţelepciunea şi dragostea pentru aproape s-au manifestat cu totul altfel, iar habotnicii supăraţi că mi-am spus părerea au ţinut să îmi transmită: "boule, idiotule, imbecilule, să te ardă focul, Sf Parascheva să te zguduie la noapte, josnicule, toate blestemele să cadă asupra ta, să putrezeşti, vei da socoteală în faţa lui Dumnezeu, d-aia ai un nepot bolnav, (asta a fost poate cea mai urâtă replică) şi multe altele pe care le puteţi găsi încă în comentarii. Unii mi-au transmis lucruri d-astea în privat. 
Vă pot spune doar atât: mi-e milă de voi. Iar dacă până acum aţi fost la moaşte, dar lăsaţi astfel de comentarii, aţi bătut drumul degeaba.
Ca om, eu pot pune capul pe pernă liniştit în fiecare seară, ştiu foarte bine cât bine şi cât rău am făcut în viaţa mea“.
 
În acest an, autorităţile au deces ca la pelerinajul de la Iaşi să participe doar localnicii. 
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis următoarele:
- se dispune în sarcina Arhiepiscopiei Iaşilor să stabilească un perimetru delimitat, având ca punct de referinţă Ansamblul Mitropolitan Iaşi, în vederea desfăşurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi. Perimetrul în cauză şi punctele de acces vor fi stabilite de comun acord cu organele de ordine şi cu Primăria Municipiului Iaşi, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate.
 
- în perimetrul respectiv organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanţări fizice de minim 1,5 m între persoane.
 
- Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/30.07.2020, cu modificările şi completările ulterioare, este instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi.
 
- Arhiepiscopia Iaşilor are obligaţia delimitării raclei cu Moaştele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta.
 
- pe teritoriul municipiului Iaşi se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
 
- accesul credincioşilor în lăcaşul de cult se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
 
- la intrarea în Ansamblul Mitropolitan Iaşi sau în proximitatea acestuia, în funcţie de modul de stabilire a perimetrului delimitat, indicat la pct. 1, persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
 
- organizatorii au obligaţia efectuării triajului observaţional al pelerinilor. Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) în Ansamblul Mitropolitan Iaşi şi a perimetrului delimitat, indicat la pct. 1, nu este permis.
 
- se dispune în sarcina organizatorilor să amplaseze, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de igienă şi distanţare fizică în Ansamblul Mitropolitan Iaşi şi în perimetrul menţionat la pct. 1.
 
- se dispune în sarcina organizatorilor ca la activităţile religioase din interiorul Ansamblului Mitropolitan Iaşi şi în perimetrul menţionat la pct. 1 să se organizeze circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.
 
- se dispune amplasarea de filtre de control pe căile rutiere de acces în judeţ şi în municipiul Iaşi, formate din echipaje mixte ale Jandarmeriei Române şi IPJ Iaşi care vor acţiona conform planurilor de măsuri specifice.
 
- asigurarea respectării măsurilor de ordine publică se face de către structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Iaşi, împreună cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău "Alexandru cel Bun" şi Poliţia Locală Iaşi.
 
Măsurile sunt valabile în perioada 8 - 15 octombrie, pe perioada desfăşurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în municipiul Iaşi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Nicu Covaci
10.10.2020, 10:42:48

Bai tabla, Tu esti masochist? De ce iti place sa te bagi in seama unde sunt cele mai multe picioare pregatite sa iti mangaie fundul din voleu? Acum esti specialist si in religie? De ce nu lasi lumea in pace si bati batul prin gard, ca sa fii si tu luat la ochi? Tu esti gabor intr-o institutie sobra, care nu face politica si nu are opinii religioase, ceva de o neutraalitate, care ar speria si Elvetia. Prin urmare, ce treaba ai tu, care ti-ai dat in petec mergand prin localitate cu viteza de avion si barbierindu-te cu camila? Umbla, tabla, umbla!

-17 (27 voturi)
Alfa Omega
10.10.2020, 10:53:14

Daca asa se manifesta niste oamenii cu credinta in DUMNEZEU inseamna ca nu au fosg indrumati bine de preotii si duhovnicii lor ! De fapt si declaratile lui Daniel si altor episcopii reflecta asta si se vede clar ca in primul rand preotii au o problema de intalegere a faptului ca Romania este in plina pandemie si ATI -urilr sunt pline ,iar ei vor sa o faca megapandemie cu granite inchise cu oameni care mor in casa si copii care uita un an de scoala ! De economia Romaniei nu mai vorbesc ca este pe butuci un lock down ne-ar duce definitiv in faliment !

+12 (18 voturi)
Gherghisan Comandor
10.10.2020, 11:00:46

Vezi ce-ti fac daca nu esti ferm, Mariane? Trebuie sa-i cauti pe cei care te jignesc si sa te napustesti asupra lor cu o ploaie de bastoane. Poti sa porti si cagula!

-9 (15 voturi)
Thot- Opriţi războiul
10.10.2020, 11:09:51

Ce poti cere de la niste indivizi care care folosesc niste oase pentru idolatrizare. Oricat ai studia biblia si nu vei gasi aprobare pentru asemenea obiceiuri. Aceste manifestari in masa sunt relativ noi impulsionate de venirea lui Daniel ca boss la BOR. Tin minte o vizita pe la manastirile din Moldova pe vremea cand Daniel era doar mitropolit pe acolo si nu-mi venea sa cred ca trebuia sa platesc o taxa ca sa intru in manastire. Am trecut si prin Ardeal pe la manastiri (tot atunci) si acolo nu era necesar, si ma gandeam care e viitorul bisericii ortodoxe de la noi... acum am raspunsul.

+7 (13 voturi)
Hoban Razvan
10.10.2020, 11:21:29

Dragi ortodocsi primitivi, doar atat puteti? Va dau eu o lista de blesteme care va garanteaza admiratia intregii lumi ...

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările