Marile companii au anunţat că vor să-şi deschidă centre de vaccinare. Cine se va putea imuniza aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă: Actul de vaccinare va fi realizat în baza contractelor pe care marile companii le au pentru Medicina muncii FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Gheorghiţă: Actul de vaccinare va fi realizat în baza contractelor pe care marile companii le au pentru Medicina muncii FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, cataloghează drept "lăudabil" demersul unor agenţi economici de a deschide centre de vaccinare pentru angajaţii lor, el arătând că unele dintre aceste firme sunt dispuse să ţină deschise centrele de vaccinare şi pentru restul populaţiei.

"Foarte probabil această activitate (de vaccinare în cabinetele medicale ale companiilor - n.r.) va demara după deschiderea activităţii de vaccinare în reţeaua primară de medicină de familie. Persoanele care vor fi vaccinate în aceste centre ale marilor operatori economici fac parte din rândul angajaţilor. Parte dintre operatorii economici şi-au exprimat disponibilitatea de a menţine centrul deschis şi pentru restul populaţiei, nu doar pentru angajaţii proprii, aşa încât depinde de la un operator la altul. Dacă primeşte şi persoane din rândul populaţiei generale, atunci evident că va fi disponibilă pentru programare în platformă şi se va configura acel centru. Dacă vorbim doar de vaccinarea personalului propriu, atunci acest lucru sigur că poate să fie, va fi supus analizei. Încă nu s-au finalizat detaliile şi nu s-au luat nişte hotărâri în acest sens. (...) Datele, în schimb, este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi restul, sigur, se vor respecta toate celelalte proceduri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. 

În ceea ce priveşte personalul medical care va asigura inocularea serului, Gheorghiţă a explicat că actul de vaccinare va fi realizat în baza contractelor pe care marile companii le au pentru Medicina muncii. 

"Majoritatea au servicii de Medicina muncii sau servicii medicale asigurate în baza asigurărilor medicale pe care angajaţii le au, deci practic au relaţii contractuale de prestări servici cu furnizori de servicii medicale. Cei mai mari dintre ei au chiar cabinete medicale în incinta unităţii respective unde se pot organiza aceste activităţi de vaccinare. Se va face lista celor care doresc să se vaccineze, vedem câte persoane sunt, ce număr de doze ar avea nevoie şi în felul acesta se vor aloca respectivele doze şi se va vaccina personalul respectiv. Din punctul nostru de vedere, este un demers lăudabil, având în vedere că persoanele respective altfel e nevoie să fie vaccinate în centrele deja existente. Deci practic degrevează sistemul actual de o bună parte dintre persoanele care doresc să se vaccineze. În momentul în care vom avea cu prioritate cele mai multe persoane care se vaccinează din etapa a treia, mi se pare absolut firesc să dăm posibilitatea tuturor celor care vor să se vaccineze, când avem şi dozele necesare, să facă acest lucru”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă. 

Gheorghiţă a adăugat că la acest moment se poartă "discuţii preliminare” pe acest subiect, precizând că nu a primit solicitări de la fabrici şi supermarketuri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite