Marius Budăi: Puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut cu 7-8%. Am scris bazaconii în PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi seară, că specialiştii şi cei din conducerea Băncii Mondiale sunt de acord cu reforma pensiilor propusă de el şi susţine că i-a convins întrebându-i dacă pot trăi cu 200-300 de euro pe lună. Ministrul Muncii a mai precizat că s-au scris ”bazaconii” în PNRR, după ce a fost întrebat dacă şi cei de la Uniunea Europeană au dat undă verde majorării pensiilor, conform news.ro.

Întrebat, marţi seară, la Antena 3 cât a pierdut un pensionar din România, din puterea de cumpărare, Marius Budăi a estimat că este vorba de 7-8 la sută.

”Un pensionar a pierdut până la 7-8 la sută numai prin majorările de preţuri care s-au întâmplat până acum şi dacă lucrurile va continua, scăderea va fi şi mai mare, din păcate. Dacă ar fi să cuantificăm şi majorarea de 10 la sută de la începutul anului, suntem cu puterea de cumpărare apărată, dar nu ştim ce se întâmplă în perioada următoare”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a declarat că a purtat discuţii cu specialiştii şi cu conducerea Băncii Mondiale care au fost de acord cu reformele propuse.

”Am găsit un sprijin enorm în conducerea Băncii Mondiale. Am avut discuţii cu specialiştii, explicându-le pe cifre raţionamentul care stă în spatele a ceea ce am susţinut de când am preluat ministerul, dar şi înainte, când eram în opoziţie, că acel 9,4 nu este îndestulător, în primul rând pentru a rezolva inechităţile din sistem, după care să putem majora vaniturile seniorilor acestei ţări. Le-am explicat de ce nu poate exista o sustenabilitate clară a sistemului din România, că avem în UE astăzi, între 4 şi 5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi în România, pe cheltuiala României, contribuie la PIB-ul altor ţări, nu contribuie în România. Au înţeles foarte bine, am explicat cu cifrele pe masă şi cu cifrele persoanelor angajate în România şi a celor care nu sunt angajate (...) I-am întrebat dacă în România pensia este de 200 de euro, dacă dumnealor ar putea trăi cu 200-300 de euro pe lună. M-am bucurat ca aseară târziu să aud de la specialiştii din Banca Mondială că vor fi alături de mine, de seniorii acestei ţări, în această reformă”, a declarat Marius Budăi.

Întrebat dacă cei de la Banca Mondială au fost de acord cu majorarea pensiilor, Budăi a dezvăluit ce le-a spus acestora.

”Am să vă spun fraza cu care am încheiat discuţia cu dumnealor, practic i-am invitat să fie de acord cu mine că în urma construirii acestei reforme, cetăţenii români nu trebuie să rămână săraci”, a declarat Budăi.

Întrebat, de asemenea, dacă a primit vreo undă verde de la Comisia Europeană, aşa cum a primit de la Banca Mondială, privind majorarea pensiilor, Budăi a declarat că ”am scris bazaconii în PNRR”.

”Nu Comisia Europeană este un zid în faţa noastră, ci noi care am scris bazaconii în PNRR suntem un zid în faţa cetăţenilor români”, a răspuns Budăi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite