Societate

articolul anterior articolul urmator

„Marşul Normalităţii“. Între „Nu suntem împotriva oamenilor şi orientărilor lor sexuale“ şi termeni peiorativi la adresa homosexualilor

37
20 May 2017 08:47:49
Autor: News.ro
FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

Scandări despre „familia creştină" şi despre „România, ţară ortodoxă" combinate cu termeni peiorativi la adresa homosexualilor au putut fi auzite sâmbătă în centrul Bucureştiului din vocile a aproape 100 de oameni.

În majoritate bărbaţi, aceştia s-au strâns de la ora prânzului în Piaţa Victoriei, cu pancarte, steaguri şi bannere, toate exprimând atât dispreţul faţă de persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) şi faţă de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, cât şi faţă de Curtea Constituţională, care, spun ei, amână prea mult luarea unei decizii privind căsătoriile homosexuale. 

"Vrem să-i ajutăm, dar au destule drepturi. Noi nu suntem împotriva lor, ei sunt împotriva noastră. Vor să distrugă familiile. Cum ar fi fost ca dumneavoastră să fi fost părăsită de părinţi şi să fi ajuns într-o familie de gay? Ce educaţie aţi fi avut? Să facă ce vor, dar nu să.. să fie familie. E scârbos să vezi doi bărbaţi pupându-se pe stradă. Sau două femei. Mi se face silă! I-aţi văzut pe ăia din Madrid? Au făcut o adevărată orgie acolo. Au făcut sex pe stradă, au văzut copiii! Păi ce educaţie le dăm noi copiilor?", a declarat un bărbat revoltat prezent la marş, în timp ce cei din jurul lui îl aprobau cu un „da, da” categoric.

Printre cele aproape 100 de persoane, erau prezenţi şi câţiva copii. Un băiat de 13 ani a spus că nu îi place să vadă doi bărbaţi ţinându-se de mână şi că părinţii lui i-au spus că este păcat ca un bărbat să fie într-o relaţie cu un alt bărbat sau o femeie cu o femeie.

„Ai mei mi-au spus că este păcat, că Dumnezeu interzice ca un bărbat să fie cu un bărbat sau fata să fie cu fată, că aşa scrie în Biblie. Şi nu vreau să fac aşa păcate, de-aia am venit la marş”, povesteşte el.

Expresia „familia tradiţională” stă pe buzele tuturor, la fel şi „familia creştină”. Un alt participant la marş nu se declară împotriva oamenilor şi orientărilor lor sexuale, însă susţine „familia creştină, familia românească prin excelenţă”.

„Nu suntem împotriva oamenilor şi orientărilor lor sexuale, dar susţinem familia tradiţională. Marşul vine în continuarea şi susţinerea a celor trei milioane de semnături care s-au strâns, sunt depuse în Parlament si care aşteaptă acea mărturie scrisă, pentru că pentru unii trebuie să reprezinte o dovadă a faptului că familia este compusă dintr-un bărbat şi o femeie”, spune el.

Înainte să plece din Piaţa Victoriei, manifestanţii au desfăşurat tricolorul, pe care l-au ţinut de-o parte şi de alta în timp ce au rostit „Tatăl Nostru” pe un ton evlavios şi cu ochii în pământ.

Plecând din Piaţa Victoriei pe Lascăr Catargiu spre Patriarhie, manifestanţii au scandat continuu „Vrem o ţară, nu o colonie”, „Noi suntem români, aici pe veci stăpâni” şi „Nu vrem să fim un neam de poponari”.

„Rezistenţa naţională”, cum s-au autointitulat manifestanţii, a fluturat steaguri şi a defilat cu pancarte cu "Familia tradiţională e în pericol, veniţi să o apărăm", "Ruşine, Curtea Constituţională a României!" şi cu fotografia preşedintelui SUA, Donald Trump, pe care stăteau scrise cuvintele "Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie".

Undeva pe la Universitate, o femeie pe la vreo 70 de ani le explica celor de pe trotuar ce este cu marea de oameni care strigă „Salvaţi familia tradiţională” şi „Vrem normalitate, nu perversitate”: „Domne, ăia nu sunt oameni, vă spun eu, nu sunt oameni. Cum să se pupe bărbat cu bărbat sau femeie cu femeie? Cum să vezi, domne, bărbat dat cu ruj şi îmbrăcat în rochie? Mai mare ruşinea, mi-e silă”, spunea femeia contrariată.

Atenţia manifestanţilor de la mesajele de tip „Poponare, nu uita, asta este ţara mea” le-a fost distrasă pentru scurt timp, când au văzut într-o decapotabilă un cuplu de tineri proaspăt căsătoriţi, ea - în rochie albă de mireasă cu voalul dat pe spate, el - la costum şi cravată. Momentul vederii aşa-zisei „familii tradiţionale” i-a făcut pe cei prezenţi la marş să aplaude.

 „Ce se întâmplă, pentru ce protestează?”, întreabă un bărbat râzând la manifestanţi.

„Nu sunt de acord cu căsătoria dintre două persoane de acelaşi sex”, i se răspunde.

Discuţia continuă, cu bărbatul care se declara ceva mai tolerant cu relaţia dintre două femei decât cu cea dintre doi bărbaţi.

Marşul s-a încheiat când coloana de protestatari a ajuns la Patriarhie, după aproape două ore de mers prin centrul Capitalei. Cei trei reprezentanţi ai alianţei BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) din care fac parte partidele Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită, au susţinut discursuri în faţa participanţilor, care, ţinând de uriaşul drapel, îi priveau ca la teatru.

„65 la sută dint sloveni au votat împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale, în condiţiile în care două treimi din Parlament era pentru şi preşedintele Sloveniei era pentru, şi prim-ministrul era pentru. Toată clasa politică era pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale. Slovenii au dat de pâmânt cu clasa politică”, a spus Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă.

Acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de partidele care „şi-au bătut joc de trei milioane de români” cărora le-au promis referendum privind legalizarea căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex.

„Partidele ne-au dus de nas! PSD, PNL şi ALDE şi-au asumat public că vor organiza referendum în luna aprilie. Suntem deja în luna mai şi nu am văzut niciun referendum! Şi-au bătut joc de trei milioane de români. Îi va costa scump acest lucru”, a declarat Tudor Ionescu, care este de părere că preşedintele SUA, Donald Trump, a câştigat alegerile pentru că „a fost de partea normalităţii, de partea bună a baricadei”.

"Marşul Normalităţii” s-a aflat la a 13-a ediţie şi a fost organizat de partidele Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită, care formează împreună Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE).

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

ORBIS TERTIUS
20.05.2017, 10:29:32

Ce ''accept'' mai vor si deraiatii astia ? Sa ma duc sa-i aplaud? Sa le dau copiii mei sa-i creasca? Sa-i invit in vizita acasa? Sa votez contra familiei traditionale ? Ambasadorii si Comisia Europeana sa-si vada de ograzile lor . Sunt altele de care sa se ocupe,nu sa dicteze cetateanului roman ce sa ''accepte'' .

0 (20 voturi)
Adrian Dinu
20.05.2017, 10:36:26

Nu e ideea mea dar am sa incerc s-o redau aici: FAMILIA este doar una, cea intre un barbat si o femeie. Spre exemplu exista Panasonic. Exista si falsuri gen Panascanic, Panasconic, Panaspanic. Dar numai unul este Panasonic. Gay-lor, incercati sa gasiti un fals pentru voi in ceea ce inseamna FAMILIA, gen: famuilia, fumelia, etc. Eu as fi de acord sa va casatoriti iar uniunea voastra sa se numeasca fumelia. NU FAMILIA. Familia este doar intre persoane de sex diferit, orice altceva este impotriva normalitatii, impotriva naturii si impotriva moralitatii. Lasati-ne cu drepturile astea de-a dreptul aberante. E ca si cum urlati ca unui orb i s-a luat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Aberant. Continuati asa si la fiecare persoana pe care o atrageti de partea voastra, radicalizati alte 100 impotriva voastra. Ma mir ca nu intelegeti asta.

+5 (15 voturi)
Morarasu Bogdan
20.05.2017, 11:44:51

Nu înțeleg de ce trebuie sa fie așa mare intoleranta. Ei cu ale lor noi ceilalți cu ale noastre. Conform dex: familia = Formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți). Cu ce e mai prejos un reprezentat al altei orientări sexuale decât majoritatea clasica. Eu de exemplu as propune că cei care asculta manele sa nu se poata căsătorii/procreea/infia și nici dacă sunt homosexuali sa nu poată infia sau însenina in vitro. Și da cred că sunt șanse să strâng 3 mil semnături. Chiar ar trebui sa schimbam legea sau sa ii acceptăm așa cum sunt. Familia e întemeiată pe sentimente și se bazează pe încredere reciprocă. Atât restul sunt povesti, bărbat -femeie. Cred că mulți am depășit evul mediu în gândire, sunt și exceptii. Ce fac ei în casa lor e treabă lor. Nu cred că au cerut să fie cununați in biserica, pt că acolo sunt deja reguli stricte dar social de ce sa nu fie acceptați, daca cineva poate da o explicație logică fara sa ne bazam pe biblie ( și aici daca pacatuiesc să răspundă pt faptele lor pe lumea cealalta -nu e treabă noastră să judecăm sau sa aruncam cu pietre) sunt dispus la dezbateri și discuții. Multumesc

+2 (12 voturi)
scriptamanent
20.05.2017, 12:40:00

vrei un raspuns logic de ce sunt astia catraniti privind definitia casatoriei? de lipsa de informare, de lipsa de educatie, de indoctrinare, de lipsa de empatie, de lipsa de inteligenta, de frica, din habotnicie religioasa si mai sunt din astea tot asa... fiecare dintre ei se regaseste intr-una sau mai multe din aceste cauze primare.

+3 (11 voturi)
Teodorescu Emanuel
20.05.2017, 13:20:11

Familia nu se intemeiaza intre doua persoane care se iubesc cu adevarat. Sa cautam cauzele si nu efectele. Multi oameni sunt orbi si nu vad faptul ca ei sunt promotorii multor fenomene de astazi. Marsul oragnizatiei "Accept" este de fapt un strigat. Un strigat in care cer atentie, Homosexualitatea este o cultura a individualismului. De ce doi castrati nu stau impreuna, doar sunt barbati. Eliminand, saracia, coruptia, minciuna, ipocrizia, furtul. ve-ti putea crea o societate mai dreapta si mai umana. Cu ce sunteti mai presus voi care faceti avort? Voi care va imbatati si nu va iubiti sotiile si copiii? Cu ce sunteti mai presus voi politicienii care va bateti joc de aceasta tara promovand analfabetismul? Cu ce sunteti mai presus voi pesedistilor care urmariti doar sa va imbogatiti pe spatele altora? Si exemplele pot continua.

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările