Societate

articolul anterior articolul urmator

Măsurarea temperaturii, obligatorie la intrarea în orice spaţii închise. Ministerul Sănătăţii: „Procedura se poate repeta după 2-5 minute de repaus”

33
26 May 2020 17:04:44
Autor: Ionuţ Mureşan
Firmele pot interzice intrarea clienţilor cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius Imagine: Inquam Photos
Firmele pot interzice intrarea clienţilor cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius Imagine: Inquam Photos

Triajul epidemiologic – bazat pe purtarea măştii de protecţie, pe dezinfectarea mâinilor şi pe măsurarea temperaturii cu ajutorul termoscannerelor – este obligatoriu în cazul instituţiilor publice, al operatorilor economici şi al profesioniştilor, arată ministrul Sănătăţii.

Sursa citată a dat publicităţii o serie de precizări cu privire la obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă.
 
„Facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori”, se arată în comunicat.
 

Măsurarea temperaturii, în continuare obligatorie 

De asemenea, Ministrul Sănătăţii arată că în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis.
 
„Menţionăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus”, se mai arată în documentul citat.
În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu, mai arată Ministrul Sănătăţii.
 
Măsurile au fost dispuse în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Klaus Ciocannis
26.05.2020, 17:27:01

Acum sa sara descreieratii aia care cred ca li se ia CNP-ul! Ma amuza teribil cei care spun ca e un act medical si trebuie operat de un medic.. ii rog frumos sa imi spuna daca ei vreodata au luat temperatura cuiva sau siesi :)

0 (6 voturi)
Iobag Nerfos
26.05.2020, 17:32:11

Triajul epidemiologic e un act medical

+1 (5 voturi)
Iobag Nerfos
26.05.2020, 17:31:16

Bai desteptule, tu esti ministrul sanatatii??? Triajul epidemiologic nu poate fi facut decat de o persoana calificata, medic. Nici nu realizezi ce tampenii debitezi. Si pentru a mia oara creier de pluta, temperatura peste 37,3 nu inseamna ca persoana este infectata cu Covid. Purtarea mastii ok, dezinfectarea mainilor ok, dar temperatura e o tampenie. Poate are orice alta problema, pana si o banala insolatie

-3 (7 voturi)
RazvanR
26.05.2020, 18:04:11

Bai copile, masurarea temperaturii e un act ingineresc ce tine de metrologie. Termometrul e un dispozitiv creat de ingineri pentru atat medici, cat si paznici, cat si gospodine, etc. Medicul masoara temperatura si pe baza acestei masuratori, ia anumite actiuni medicale. Paznicul masoara temperatura si pe baza acestei masuratori, ia o actiune nemedicala si anume iti spune daca intri sau nu in magazin (nu iti va elibera retete, stai tu linistit). Gospodina masoara temperatura in cuptor (prin intermediul termometrului incorporat) si pe baza acestei masuratori, decide cum sa isi faca prajitura. Masurarea temperaturii nu e un act medical, ci un act ingineresc. Competenta medicului de a masura o temperatura este aceeasi cu a unui paznic. Intelegi sau trebuie sa iti desenez?

+1 (7 voturi)
RazvanR
26.05.2020, 18:06:53

Temperatura peste 37.3 grade nu inseamna ca persoana este infectata cu Covid, da, dar probabilitatea ca ea sa fie infectata cu Covid este mai mare decat probabilitatea ca sa nu fie infectata. E vorba de statistica aici. Cate 2 clase ai?

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările