Medic: 40 de copii au murit în ultimii doi ani aşteptând să se găsească un loc în spitale pentru a fi trataţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copil spital

Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul "Marie Curie", trage un nou semnal de alarmă asupra stării unui sistem de sănătate în care copiii ajung în spitale care nu au dotări sau medici.

Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei ATI pentru nou-născuţi a Spitalului "Marie Curie" a spus la Digi 24 că unitatea medicală a realizat o aplicaţie care arată câte locuri sunt libere în unitatea medicală, câte cazuri sunt în aşteptare. „Am făcut o aplicaţie unde se vede câte locuri avem acolo, câţi sunt în aşteptare, câţi sunt peste număr. Acum, avem cinci peste număr, 13 critici stau în aşteptare. Pot să moară, azi, mâine, poimâine“, a spus medicul.

În două zile de când s-a dat drumul la aplicaţie, au murit 40 de copii pe lista aşteptând să fie transferaţi într-un loc multidisciplinar.

„Nimeni nu vorbeşte despre acest lucru. Când e un accident grav, nu spun de colegii care fac minuni la spitalele de urgenţă şi la alte spitale de adulţi, dar acolo se transferă, noi n-avem centru de traumă pentru copii, pentru că n-avem gardă pentru aşa ceva, nu avem garda de la neurochirurgie. Copiii mor în România, pe liste de aşteptare“, a spus medicul Cătălin Cârstoveanu, care adaugă faptul că fiecare centru universitar mare are nevoie de spitale pediatrice regionale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite