Societate

articolul anterior articolul urmator

Medic, despre nevaccinaţi: Aici nu funcţionează treaba cu mai bine mai târziu decât niciodată, ci aia cu regretele vin prea târziu

3
27 Nov 2021 13:49:31
Autor: Maria Dinu
Foto RO Vaccinare
Foto RO Vaccinare

Medicul Alina Prodan, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, a atras atenţia că în cazul vaccinării anti-COVID nu se poate aplica principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicul a explicat că unii dintre cei care au ales să nu se vaccineze ajung să regrete asta când este deja prea târziu.

„Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă!
De curiozitate, îmi întreb pacienţii nevaccinaţi de ce nu s-au vaccinat! Răspunsurile sunt de la nu vreau, nu am avut timp, nu ştiu, mi-e frică (de cine sau ce, nu se ştie), până la aşa vreau eu sau vor ăştia să ne omoare”, a transmis medicul pe pagina de Facebook Ro Vaccinare. 
 
Medicul a mai explicat că „de convins nu-i conving nici cifrele, nici statisticile, nimic şi nu e vina lor, ci a noastră, că nu am reuşit să realizăm o educaţie sanitară sănătoasa, iar în momente ca acestea lipsa ei produce dezastre! Din păcate, aici nu funcţionează treaba cu mai bine mai tarziu decât niciodată, ci aia cu regretele vin prea târziu. Şi tot din păcate, cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital, dar probabil pentru unii o să fie prea târziu. În fond, toţi trebuie să ne asumăm alegerile făcute”.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
27.11.2021, 16:03:00

" România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. " . Când vine vorba de asta .. vă faceți că plouă ??

-2 (2 voturi)
Tomescu Tom
27.11.2021, 16:09:08

Să mai pomenesc și despre " condimentarea " cu infecții nosocomiale ?? Care au dispărut ca prim minune din orice discuție ... ?? . De văzut vedem ..pentru că orbi nu suntem .. Însă abureala voastră este mult prea puternică .....

-2 (2 voturi)
Goguţă
27.11.2021, 16:54:40

Datele sunt centralizate de Universitatea Oxford şi publicate pe site-ul Our World in Data. Astfel, România a ajuns la 16,6 decese la un milion de locuitori (ca medie din ultimele 7 zile calculată la 14 octombrie). În ultimele 24 de ore au fost raportate 481 de decese asociate Covid Cei 109 ai tai pe ce preioada erau ?

-8 (8 voturi)
Modifică Setările