Societate

articolul anterior articolul urmator

Medic ATI la Institutul „Matei Balş”: „Speraţi în anticorpii monoclonali - sunt tot mecanism ARN! Nu vă temeţi de acesta, doar de cel din vaccinuri?”

15
28 Oct 2021 00:25:12
Autor: News.ro
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, afirmă că, în aceste zile, 1se stinge o întreagă generaţie de bunici”.

"Speraţi în anticorpii monoclonali - nu sunt panaceu universal şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri?", susţine medicul.
 
"Numai dacă aţi şti! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie "end of life care"! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva!", a arătat dr. Elena Copaciu, într-o postare pe Facebook, miercuri seară.
 
Ea a menţionat că vârsta celor cu forme grave a scăzut "vertiginos".
 
"Pacienţii devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi! "Regula" e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparţinători care aleargă disperaţi după favipiravir (prea puţine evidenţe şi prea mare risc teratogen), remdesivir (evidenţe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse şi beneficii incerte), etc. Şi tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul? ", a adăugat medicul.
 
Elena Copaciu a menţionat că este o "veste extraordinară" că va exista şi un antiviral specific, Molnupiravir, "dar să vedem analiza organismelor FDA şi EMA şi să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenţia".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 01:13:00

Comentariu considerat abuziv.

Matrics Gigescu
28.10.2021, 05:58:22

Useri cu 0 fani. Fantome plătite sa facă campanie anti vaccin. Mereți ma și munciți cinstit, lăsați diversiunile pe forum că nu va pricepeți. Se vede de la o poștă că sunteți analfabeți funcționali. Proști sunt ăia care va încurajează.

+7 (19 voturi)
Utilizator Adevărul
28.10.2021, 06:08:21

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 06:11:11

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 02:52:15

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările