Societate

articolul anterior articolul urmator

Medic de la Institutul Parhon: „Vaccinaţi-vă! COVID-19 este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absenţă motivată şi pupu de la mama”

22
20 Oct 2021 08:21:13
Autor: Maria Ţaga
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din Bucureşti explică de ce este importantă vaccinarea anti-Covid şi subliniază că boala nu are propriu-zis un leac, iar toate remediile de care se vorbeşte au eficacitate limitată. „Vaccinaţi-vă! Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă ştie faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac”, a afirmat medicul.

„Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă ştie faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac.

Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, şi aştepţi ca boala să treacă.

Toate remediile de care se vorbeşte au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinţei de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul «Ridică-te Lazăr şi umblă» şi, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viaţă pe care l-a dus, a bolilor pe care le are şi modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de susţinere a funcţiilor vitale, putem combate o disfuncţie de inflamaţie sau de coagulare, dacă apar, şi putem crea, cu medicina modernă, şanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape", explică medicul endocrinolog Constantin Cucu, de la Institutul Parhon din Bucureşti într-un mesaj postat pe pagina RO-Vaccinare.

El adaugă că oamenii nu trebuie să conteze pe tratamente ca remediu indiscutabil, deoarece schemele folosite nu ajută în combaterea virusului.

„Nu contaţi pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir.

Nu în înţelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului şi a bolii şi de asigurare a pacientului că va scăpa.

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile şi ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proştii la bolnavi.

Aveau scheme de tratament/rugăciune şi pe vremea morţii negre. Şi cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcţională”, adaugă medicul. 

Medicul a spus că mesajul său are ca scop informarea populaţiei şi îndemnarea cetăţenilor să se imunizeze deoarece altă soluţie salvatoare nu există. 

„De ce scriu asta?

Că să vă vaccinaţi. Să nu contaţi pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceţi voi, medicina vă va scăpa cu siguranţă.

Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absenţă motivată şi pupu de la mama”, a mai spus medicul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

marin rian
20.10.2021, 08:39:12

AIci este lista vaccinurilor pe care romanii le-au facut pina acum. https://www.catena.ro/vaccinuri-obligatorii-care-este-schema-de-vaccinare-obligatorie-in-romania#lista dintr-un motiv care-mi scapa, nu au vrut sa-l faca pe cel de covid, care cred ca difera poate 1%-5% fata de cel anti-gripal. de ce? pentru ca sint chemati acolo de unde au venit. inepta lor preumblare pe lumea asta se apropie de final. de aia ca alt motiv logic nu exista. tot felul de rebuturi umane, paraleli cu meseria, au pareri pe o tema pe care n-au studiat-o niciodata. stiu ei ca... cintaretul Bittman are o parere. E dreptul lui sa aiba pareri dar profesional este impotent din punctul asta de vedere.N-are nici un background.Parere bazata pe ce? pe ce a auzit la o bauta cu prietenii? pe ce? avocata din Moldova, are si ea pareri. Idem...are dreptul sa aiba o parere...dar nu public. public trebuie sa-mi arati o diploma si un atestat de libera practica luat ori de la colegiul medicilor or de la o organizatie in numele careia vrea sa-si dea cu parerea. cu studiile de drept, isi poate da cu parerea strict in hirtii si stampile, maxim in termene de judecata. aici ii se inchide orizontul in care e licentiata sa-si dea cu parerea.

0 (4 voturi)
Adrian Foangǎ
20.10.2021, 08:44:53

Medicii ar trebui sa se abtina de la astfel de mesaje. In primul rand ca romanii ii considera pe doctori ca fiind cei mai mari spagari, profesia de medica s-a devalorizat puternic in Romania, asa ca mesajele lor nu sunt considerate de incredere. In al doilea rand, cand vii cu imbecilitati de genul "nu trece cu pupu de la mami" e clar ca vei fi considerat clovn, nu medic. Politicienii si medicii romani nu ar trebui sa dea astfel de mesaje (au datdeja cu miile - fara efect) pentru ca nimeni nu-i poate lua in serios, stiindu-se ce lepre sunt

-13 (17 voturi)
marin rian
20.10.2021, 08:53:46

da, asta e problema. romanul a asociat produsul occidental cu medicul spagar roman si cu politicianul hot si gunoi uman roman. vaccinul n-are nici o treaba cu astia. astia nici macar sa intepe n-au fost in stare....nici macar sa creeze o campanie pentru un produs primit de-a mokka n-au fost in stare. dati gunoiul romanesc la o parte si priviti exact spre de unde vin vaccinurile. vin din tari unde vagabonzii politici romani nici WC-uri n-ar spala....poate se razbuna pe chestia asta...nu stiu.

-2 (2 voturi)
marin rian
20.10.2021, 08:49:31

pentru prima data in istoria recenta a Romaniei, intra pe piata produse occidentale de top. cred ca asta e ce i-a bulversat pe romani. vaccinurile oferite nu sint facute in romania si nu au nimic romanesc in ele. astra zeneca....vine de la ora exacta in studiile medicale iar Pfizer vine de un gigant farmaceutic.Numai cifra de afaceri v-ar da ochii peste cap.n-ati fi in stare sa numarati zerourile.N-ar fi exclus sa fie cit produce romania pe citiva ani.doar o singura firma. tu ca analfabet constient sau nu, sa-ti dai cu parerea e no comment. ati avut citiva specialisti dar au emigrat demult. nu mai aveti nici unul de calibrul firmelor astora.

-1 (3 voturi)
GRIGORIU Grieg
20.10.2021, 09:02:12

Excelent comentariu al dlui doctor cucu dar cei care ar avea cea mai mare nevoie sa-l citeasca nu vor putea fi convinsi nicicum. Ei au certitudini: cutare a luat Plaquenil si i-a trecut in 2 zile. Este ceea ce intuiesc si eu. doecamdata nimici, nici un medicament nu merge 100% la toti, au intervale foarte scurte de administrare in anumite momente ale evolutiei bolii pe care daca le-ai ratat nu mai are rost sa incerci. Asa cum covid pe unii ii omoara iar pe altii ii face asimptomatici, la fel aceste medicamente merg la unii si nu merg deloc la altii. au efecte secondare severe. Va mai dura ani de zile pana sa apara un medicament care sa functioneze. In comparatie cu tot ce exista, un vaccin, oricare din cele existente pe piata, e cel mai bun "glont" pe care-l avem si treaba asta nu se va schimba curand.

+12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările