Medical Trends Around the World: Preţul serviciilor medicale din România a crescut cu 15% în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul serviciilor medicale a crescut cu 15% în anul 2017 în România, aproape dublu faţă de media europeană. Nivelul de 15% al inflaţiei medicale în 2017 face din România a 3-a ţară din Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale, arată studiul Studiul Medical Trends Around the World, realizat de Mercer Marsh Benefits. Doar Serbia şi Lituania au avut rate superioare ale inflaţiei medicale în anul 2017.

Rata de 15% a inflaţiei medicale în România a fist calculată pe baza informaţiilor furnizate de asigurătorii locali şi indică faptul că, în ţara noastră, costurile cu serviciile medicale au crescut aproape dublu faţă de media consemnată în Europa, se arată în studiul citat de hotnews.ro

La nivel global, costurile cu serviciile medicale au crescut, în medie, cu 9,5% pe parcursul anului 2017, de aproape 3 ori mai mult decât rata estimată a inflaţiei.

Studiul mai arată că şi în 2018, în România, inflaţia medicală se  va mentine la acelaşi nivel înalt de 15 la sută, procent care va fi cel mai ridicat din Europa. Conform previziunilor, alături de România numai Ungaria şi Serbia vor înregistra un asemenea procent de creştere a preţului serviciilor medicale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite