Medic fals la Spitalul de Urgenţă Ilfov. Libertatea: O femeie lucrează de 10 ani cu o diplomă falsă. „Medicul“ susţine că face voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Daniela Bîrsan (dreapta) împreună o colegă care titra pe Facebook „Ne pregătim să operăm” în 2016
Raluca Daniela Bîrsan (dreapta) împreună o colegă care titra pe Facebook „Ne pregătim să operăm” în 2016

Potrivit unei noi investigaţii realizate de jurnaliştii de la Libertatea, o femeie de 30 de ani lucrează de 10 ani la secţia de ginecologie a Spitalul Judeţean Ilfov, pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medical“, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor. În discuţia cu ziariştii, femeia susţine că a absolvit UMF Carol Davila, dar decanul Facultăţii de Medicină susţine că diploma sa e un fals.

Potrivit Libertatea, Raluca Daniela Bîrsan, în vârstă de 30 de ani, lucrează de 10 ani la Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă falsificată, pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală“, dar care nu are parafă de la DSP şi nici  aviz de la Colegiul Medicilor. În interviul acordat jurnaliştilor, femeia susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar“. În articol, Libertatea prezintă filmări cu femeia în blocul operator ginecologic.

Raluca Daniela Bîrsan susţine că a terminat UMF Carol Davila în 2013, s-a înscris la rezidenţiat, dar nu a luat examenul.

şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Judeţean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

Decanul UMF Carol Davila: „Nu a absolvit facultatea noastră“

Libertatea i-a solicitat medicului o diplomă, din care reiese că aceasta a absolvit facultatea. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Judeţean Ilfov.  Pentru a verifica informaţiile, la solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, a declarat: „Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră“. În plus, Cîrstoiu spune că „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals“.

Spitalul a întrerupt contractul în urma investigaţiei

„Repet… nu am lucrat. Este o diferenţă… între a lucra şi a observa. Dvs. mă hărţuiţi. Nu aveţi acest drept. Eu zic să nu vă mai agitaţi atât. Vă creşte tensiunea“, a declarat Ralulc Daniela Bîrsan jurnaliştilor, care, pe proflul de Facebook, se prezintă „rezidentă obstetrico-ginecologie”.

După ancheta jurnalistică, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Ilfov, Arghir Vasile Ciobotaru, a declarat „Tot ce se întâmplă cu ea în secţie e în răspunderea şefului de secţie“ şi a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan.

Citiţi întreaga investigaţie aici.


Cazul italianului Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a scos la iveală alte nume ale unor medici care nu s-au regăsit în registrul medicilor români. Spre deosebire de chirurgul italian, Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP, potrivit investigaţiei de la Libertatea.

Săptămâna trecută, în urma unei anchete  făcută de Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a fost descoperit un alt medic fals. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii.

„În urma verificărilor demarate la DSPMB, după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există  în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate  de acest caz”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite