Medicii atrag atenţia că este nevoie de „închiderea completă a activităţilor“. Tot ce implică interacţiune umană implică un potenţial focar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simin Florescu: Tot ce implică interacţiune umană, implică un potenţial focar: Foto: Shutterstock
Simin Florescu: Tot ce implică interacţiune umană, implică un potenţial focar: Foto: Shutterstock

Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Simin Florescu, consideră că până nu o să instituim un nou lockdown, prin închiderea completă a activităţilor, cum am procedat şi la începutul acestei pandemii, nu o să reuşim să stopăm transmiterea virusului COVID-19.

„Cred că trebuie privit prin prisma procesului de transmitere a acestei boli. Avem o boală aerogenă, extrem de contagioasă şi pe care, dacă vrem să o oprim, trebuie s-o izolăm. Această izolare se poate face împiedicând interacţiunea umană. De aici pleacă toată gândirea. Interacţiunea umană unde are loc cel mai frecvent? La locurile de muncă, în locurile de divertisment, acasă, pe stradă, în mijloacele de transport.” a declarat Simin Florescu la „Academia de Sănătate”, potrivit DC News.ro

Medicul a atrasatenţia că doar carantinarea şi respectarea  măsurilor luate de autorităţi, în vederea ar putea opri transmiterea COVID-19:

 „Părerea mea e că, până nu procedăm la fel cum au procedat ţările vecine nouă şi cele din spaţiul vestic în special, şi anume închiderea completă a activităţilor, cum am procedat şi noi la începutul acestei pandemii, nu o să reuşim.  Tot ce implică interacţiune umană, implică un potenţial focar. Din păcate, gradul nostru de educaţie, cetăţenească, se pare că nu este suficient în privinţa acelor mijloace minime, purtarea măştii şi distanţarea. Ar fi nişte chestii simple de făcut, dacă le-am aplica. Dacă le aplică doar jumătate dintre oameni şi restul nu le aplică, lucrurile sunt în zadar, evident că nu vom avea un efect semnificativ!! a mai săus Simin Florescu, potrivit sursei citate. 

Însă, premierul Ludovic Orban a declarat chiar ieri, că  România „nu îşi permite un lockdown” din punct de vedere economic şi a catalogat de altfel drept „o minciună gogonată” afirmaţiile celor care spun că va urma o carantină dură după alegerile parlamentare. „Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru.” a afirmat  prim-ministrul.

Şeful Executivului susţinea că un lockdown total înseamnă închiderea tuturor activităţilor, cu excepţia celor esenţiale, or România nu a adoptat astfel de măsuri nici în perioada stării de urgenţă, când activităţi precum cele din construcţii s-au putut desfăşura.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite