Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicii avertizează asupra unei combinaţii mortale de pastile pe care bolnavii de COVID-19 o iau fără să se consulte cu un doctor

8
18 Oct 2021 10:31:55
Autor: Maria Ţaga
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la medicamentele pe care bolnavii de COVID le iau singuri acasă, fără un consult medical, doar în baza unor reţete care circulă pe internet. Unele combinaţii pot fi mortale, se arată într-un anunţ pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual şi hidroxiclorochină. Puteţi să muriţi din cauza acestui tratament dacă îl luaţi de capul vostru, fără consult medical.

Azitromicina poate avea interacţiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina

Se ştie că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate creşte riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie şi la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială.

Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă şi produce agitaţie şi tahicardie, chiar şi la persoane perfect sănătoase...

Nu vă mai automedicaţi căci există riscuri mortale!", avertizează Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu", într-o postare pe pagina RO-Vaccinare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Gabi Roata
18.10.2021, 11:05:40

Nu ii mai ascultati pe TROLLI. Pe linkul de mai jos veți găsi o analiză care demască activitățile unor trolli precum butelie ilie, d4v1de 1sa, Edmond Wolf, Camelia Soresc etc. , dovadă a războiului informațional Rusia-UE si a strategiei implementate pe scara largă în social media : (fake news, dezinformare, semi-adevaruri alterate, teorii conspirationiste) in data de 17 Octombrie, postate (si permise de publicatie!) pe forumurile Adevarul. Minciunile apartin postacilor a caror activitate de astazi o puteti vedea in graficul de pe link. Credits Vocea Mintuitorului. https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17

+4 (4 voturi)
Laura Cabrera
18.10.2021, 11:21:03

Important de retinut: in ultimele sapte zile au murit de covid mai multi romani decat la cutremurul din '77. Romania va ramane in memoria colectiva a umanitatii ca o tara de prosti conspirationisti, antivaccinisti. Si totusi, iata o selectie (probabil incompleta) a minciunilor si dezinformarii antivacciniste postate pe parcursul a 20 de ore, pe 17 Octombrie pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 Analiza activitatii unui postac antivaccinist platit poate fi gasita la: https://telegra.ph/Postacul-antivaccinist-Camelia-Sorescu-10-09 Citeste si afla ce minciuni te-au determinat sa nu te vaccinezi inca.

+2 (2 voturi)
ion carutasul
18.10.2021, 11:49:09

Medicamenteke incriminate au circulat prin clinicile mari si mici in anul trecut . Atunci erau BUNE ?

Iobag Nerfos
18.10.2021, 11:51:46

Ciudat, m-am uitat de curiozitate pe prospectul Azitromicină. N-am gasit contraindicatiile astea

-5 (7 voturi)
Laura Cabrera
18.10.2021, 13:07:48

In ultimele sapte zile au murit de covid mai multi romani decat la cutremurul din '77. Romania va ramane in memoria colectiva a umanitatii ca o tara de prosti conspirationisti, antivaccinisti. Ca suprema ofensa a inteligentei, iata o selectie a minciunilor si dezinformarii antivacciniste postate pe parcursul a 20 de ore, pe 17 Octombrie pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 Analiza activitatii unui postac antivaccinist platit poate fi gasita la: https://telegra.ph/Postacul-antivaccinist-Camelia-Sorescu-10-09 Citeste si afla ce minciuni te-au determinat sa nu te vaccinezi inca.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările