Medicii au descoperit un nou posibil simptom al infectării cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncărimea, în special în zona picioarelor,
poate fi un simptom al infectării cu noul coronavirus
Mâncărimea, în special în zona picioarelor, poate fi un simptom al infectării cu noul coronavirus

Medicii din Marea Britanie au descoperit că mâncărimea este un nou simptom posibil al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Dr. Leanne Atkin de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie susţine că numărul persoanelor infectate cu Covid-19 care prezintă mâncărimi a crescut alarmant, realtează ştirileprotv.ro.

Medicul a ajuns la concluzia că mâncărimea, în special în zona picioarelor, poate fi un simptom al instalării infecţiei cu Covid-19, chiar dacă nu este asociată cu alte simptome.

În general, mâncărimea a fost asociată cu alte simptome neobişnuite ale infectării cu Covid-19, precum „degetele Covid”, descoperite pentru prima dată în luna aprilie în Spania şi publicat în Jurnalul Internaţional de Dermatologie.

Astfel, pacienţii care au manifestat „degete Covid” au întâmpinat de asemenea senzaţie de arsură, mâncărime şi sensibilitate.

„E foarte important ca oamenii să înceapă să recunoască devreme aceste simptome şi să se testeze”, a spus Leanne Atkin.

Potrivit unui studiou realizat de King’s College London, 17% dintre respondenţi au raportat o iritaţie, care de cele mai multe ori a dus la mâncărimi, drept primul simptom al infectării cu Covid-19. De asemenea, unul din cinci respondenţi a confirmat că singurul simptom pe care l-au avut a fost o iritaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite