Medicii de la Maternitatea Polizu îl acuză pe directorul spitalului că tinerele mămici sunt ţinute ore în şir în travaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Revoltă la Maternitatea Polizu din Capitală. Un grup de medici din cadrul spitalului a publicat un mesaj pe Facebook, pe care l-a retras între timp, în care susţin că Nicolae Suciu, fostul şef al Societăţii Române de Ginecologie, îi obligă să ţină femeile în travaliu, ore în şir.

Medicii, care nu şi-au divulgat identitatea, susţin în mesajul postat pe Libertatea.ro, că medicul Suciu i-ar obliga să nu trateze mama şi copilul conform standardelor normale. 

„Medicii de la Polizu merg să ceară indicaţie pentru a face o operaţie cezariană în 2018!”, susţin ei. „Femeile sunt ţinute ore în şir în travaliu doar din cauza răutăţii acestui om”, se referă ei la profesorul Nicolae Suciu.

În replică, medicul spune că „unele afirmaţii ar putea să fie adevărate, dar ele trebuie descoperite şi demonstrate printr-o confruntare fizică, faţă în faţă, nu în mediul virtual. Colegii mei ar trebui să stea mai mult prin sălile de operaţii şi în amfiteatre sau pe la workshop-uri, nu pe Facebook. Personal, nu am cont de Facebook, nu sunt fan, dar stau 10-14 de ore în sălile de operaţii şi nu cer compensaţii”, a arătat profesorul Nicolae Suciu. 

Acesta a mai adăugat că nu el coordonează sălile de operaţii şi nici nu condiţionează operaţiile de cezariană. 

Redăm, mai jos, mesajul cadrelor medicale de la Maternitatea Polizu:

„Domnule Profesor Suciu,

Vă rugăm să vă daţi demisia urgent din fruntea INSMC.

Stimaţi colegi,

Ne-am săturat de tirania acestui om care se crede Profesor atotputernic. Ne umileşte constant medici şi asistente la fiecare raport. La ultimul raport i-a inchis gura şefei de secţie dr. Ciuvica pentru că nu i-a convenit o indicaţie pentru o operaţie cezariană. În altă ipostază ni s-a povestit de către colege cum dnei dr Vintea i s-a refuzat efectuarea unei cezariene la o pacientă cu sarcină pelviană iar aceasta a început să plângă de ciudă. Copilul a ieşit cu scorul APGAR 2 având nevoie de reanimare doar pentru că dl Profesor nu i-a permis să-i facă cezariană cum prevăd ghidurile internaţionale în cazul unei paciente cu sarcina pelviană.

Pentru cei ce nu ştiu medicii de la Polizu merg să „ceară” indicaţie pentru a putea face o operaţie cezariană în anul 2018. Femeile sunt ţinute ore în şir în travaliu doar pentru răutatea acestui om care se consideră adevărul suprem. Noaptea dacă e nevoie de o operaţie Profesorul trebuie sunat şi cerut avizul altfel medicul este umilit a doua zi la raport în faţa tuturor colegilor. Medicii şefi de gardă nu au nici un cuvânt de spus. Sunt preşul lui de şters picioarele dimineaţa la raport.

Stimate paciente,

Dacă medicii au ezitat să vă efectueze operaţia cezariană în cazul în care naşterea normală nu a putut continua nu este din cauza lor, ci din cauza acestui om care ne abuzează moral în fiecare zi la raport. Avem dovezi în acest sens. Vor fi prezentate în curând.

Stimată comunitate medicală,

Această abuz trebuie să înceteze!!!

Naşterile la Spitalul Polizu sunt în declin din cauza atitudinii acestui om.

Vă rugăm să distribuiţi mai departe

Cu stimă,

Spitalul Polizu.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite