Medicii spun că situaţia din spitalele din România este „apocaliptică” din cauza COVID-19. Aproape toate persoanele în vârstă au nevoie de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock.
FOTO: Shutterstock.

Medicii spun că situaţia spitalelor din România este apocaliptică din cauza numărului mare de persoane infecatate cu SARS-COV-2. Marţi a fost ziua în care au murit peste 570 de români infectaţi cu acest virus, iar medicii susţin că nu au semnat atâtea acte de decese în cei 30 de ani de când sunt în spitale.

 „Pacienţii încep să se îmbrâncească, care să ajungă primul la o sursă de oxigen.

Situaţia este disperată în sensul în care în camera de garda rămăseseră 32 de pacienţi care stăteau pe tărgi şi scaune pentru a putea avea acces la oxigen, dar în curte mai erau alte patru salvări mari în care mai erau încă opt pacienţi care aşteptau să se elibereze un scaun în camera de garda în măsura în care unul dintre pacienţi ar fi avut un pat liber printr-o externare sau deces.

Eu personal am semnat atâtea acte de deces în acest an jumătate cât nu am semnat în 30 de ani, iar în ultimele zile situaţia a devenit apocaliptică în camera de gardă", a spus Victoria Aramă, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, pentru Digi24. 

Mai mult de 17.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Numărul de decese rămâne ridicat

Autorităţile au făcut publice ultimele date despre evoluţia pandemiei în România. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 17.158 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 414 decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.805 de persoane.

În intervalul 19.10.2021 (10:00) – 20.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 423 de decese (232 bărbaţi şi 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referinţă, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite