Medicul Adrian Streinu-Cercel: La şapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniştiţi, că nu mai suntem la risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Adrian Streinu Cercel: Masca va fi obligatorie categoric până în 2022 FOTO Mediafax
Medicul Adrian Streinu Cercel: Masca va fi obligatorie categoric până în 2022 FOTO Mediafax

Medicul Adrian Streinu Cercel a fost vaccinat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID, duminică dimineaţă, la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Profesorul a explicat că, în urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, s-a constatat că aveau deja anticorpi protectori la virus.

"Am făcut nişte teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de aşteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la şapte zile, putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecţii severe", a spus medicul, potrivit Digi.24 

Streinu Cercel a atras însă atenţia că masca trebuie să rămână obligatorie chiar şi după vaccinare. El a subliniat şi că vaccinul anti-COVID ne protejează în faţa la toate tulpinile aflate în circulaţie în acest moment, iar imunizarea ne va ajuta să stopăm răspândirea virusului.

"Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul şi să îl dăm celor care nu sunt imunizaţi. Măsurile de precauţie de până acum trebuie menţinute şi chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare şi măsurile de protecţie să ducă la reducerea foarte rapidă a circulaţiei virusului", a spus medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite