Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Beatrice Mahler: Sunt extrem de marcată de evoluţia unei tinere de 21 ani. A venit de două zile şi a trecut deja prin primul stop cardiac

19
25 Oct 2021 19:06:05
Autor: Maria Ţaga
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie, a dat exemplul unei tinere care a suferit un infarct la doar două zile după ce a ajuns în spital. Medicul a mai spus că sarcina de a alege ce pacient are mai multă nevoie de terapie intensivă pune o presiune foarte mare pe personalul medical, din cauza lipsei de locuri în secţii.

„Sunt extrem de marcată de evoluţia unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile şi astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu ştim care va fi evoluţia ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidităţi importante, în afară de obezitate, şi care cu siguranţă nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieţii ei. Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deşi soluţiile terapeutice sunt funcţionale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanţial, un ajutor care depăşeşte orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-şi administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie.... sunt situaţii care, din păcate, duc la agravare şi impun prezentarea urgentă într-un spital”, a declarat dr. Mahler luni, la Digi24.

Beatrice Mahler a mai afirmat că pacienţii COVID din acest val pandemic ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital.

„Evoluţia este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe şi chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid şi să prezinte complicaţii. Pentru a putea descongestiona secţia COVID, am mutat o parte din pacienţi în secţia de pneumologie - avem acolo jumătate de secţie plină cu aceste forme de long COVID - şi, din păcate, sunt acum şase pacienţi COVID mutaţi din ierapie intensivă în secţie non-COVID tocmai ăentru că au depăşit această perioadă de 14 zile, ceea ce ne pune într-o situaţie nouă, o provocare la care nu m-aş fi gândit: consumul de oxigen. Consum de oxigen care este mare, care ne obligă să găsim soluţii”, a mai declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler atrage atenţia că este foarte important ca oamenii să meargă la medic, indiferent de vârstă, atunci când starea generală se deteriorează. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

A Giap
25.10.2021, 19:23:21

In sfarsit un articol in care un doctor da un interviu pertinent si la obiect. Sfatul meu suplimentar: puteti sa va luati si un oxiometru pentru masurarea nivelului de oxigen si nici un tensiometru nu strica.

-3 (19 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
25.10.2021, 19:34:51

Sansa de a face cheaguri de sange de la covid si deci infarct este de 40 de ori mai mare la nevaccinati... deci vaccinati-va oameni buni !

+30 (38 voturi)
A Giap
25.10.2021, 20:24:18

Inseamna ca eu sunt intre aia 2,4%. Nu-mi fortez inca o data norocul sa ma vaccinez.

-14 (16 voturi)
SPC Manase
25.10.2021, 21:38:38

Efecte adverse?

-8 (12 voturi)
alexx ionita
25.10.2021, 21:16:14

Daca D-na doctor a spus "obezitate" inseamna ca are cel putin 25 de kg fata de normal (la 21 de ani ar trebuii sa fii suplu, fotomodel).

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările