Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Mihai Craiu, despre fertilitatea afectată de vaccin: „O ciorbă reîncălzită din bucătăria gospodinelor antivaxx”

4
20 Oct 2021 13:28:31
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicul Mihai Craiu consideră că vaccinarea anti-COVID în România nu are succes din cauza teoriilor false răspândite pe social-media. El precizează că teoria despre afectarea fertilităţii de către ser este „o ciorbă reîncălzită”.

„E o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx. Exact această ipoteză a fost vehiculată şi când s-a lansat, în România, campania iniţială de vaccinare împotriva HPV. Da, aceea încheiată cu un eşec la fel de spectaculos ca şi cea actuală, împotriva maladiei COVID-19. Atunci s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin (scumpe...) achiziţionate de statul român. Adică de noi toţi. Şi au murit apoi nişte mii de femei din cauza cancerului de col uterin produs de HPV”, a arătat medicul Mihai Craiu.

Medicul precizează că informaţia falsă a pornit de la o presupusă reacţie între anticorpi şi o proteină din placentă.

„Este o asemănare extrem de mică pentru a putea imagina o fixare robustă a anticorpilor anti-spike în fix acel loc. Pur şi simplu e imposibil biologic. Imaginaţi-vă că purtaţi o pălărie cu o pană de la orice pasăre zburătoare doriţi dvs. Aveţi o pană la pălărie... Cam atât aveţi în comun cu pasărea... Asta nu înseamnă că, de mâine, veţi putea zbura”, a explicat medicul.

Potrivit lui Mihai Craiu, studiile vaccinului Pfizer au inclus şi date despre fertilitatea femeilor tinere. Astfel,  datele Societăţii de Medicină Reproductivă din SUA reiese că fertilitatea în lotul placebo (fără vaccin) a fost similară, în anul ce a urmat, cu cea a femeilor vaccinate, este concluzia studiului citat de Craiu.

De aceea, medicul le cere femeilor să renunţe la teoriile false.
 
„Stimate doamne, dacă tot credeţi în teorii ale conspiraţiei legate de infertilitate, cum vă explicaţi că cele 6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporţie de 80% în ţarile dezvoltate şi în curs de dezvoltare, iar în Africa au fost administrate extrem de puţine doze?? Ce fertilitate mai trebuia redusă, în ţarile bogate, unde sporul natural este negativ de mai mulţi ani ?! Cred că este cazul să depăşim acest mit”, este concluzia lui Mihai Craiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

adrian hora
20.10.2021, 14:54:46

putin si tarziu raspunsul dat propagandei impotriva vaccinului.

0 (2 voturi)
Mandrean Paul
20.10.2021, 15:05:14

Sa presupunem totusi ca niciodata nu-i prea tarziu cand vine vorba de a face un bine! Doctorul M Craiu spune ceea ce orice om cu mai mult de 2 neuroni stie de multa vreme despre vaccinul anti-covid! Selectia naturala nu se mai aplica de data asta celor slabi dpdv fizic, ci se aplica celor nevaccinati si cu un singur neuron!

-12 (14 voturi)
GRIGORIU Grieg
20.10.2021, 15:29:40

Nu pot intelege de ce acest zvon are succes. Las la o parte ca nu are exista nici un motiv ca un vaccin sa afecteze tintit tocmai sistemul reproducator si nu altceva. Dar cred ca sunt mai multi oameni care trebuie sa foloseasca metode contraceptive pentru ca altfel ar face mult mai multi copii decat pot sa ingrijeasca decat oameni care sunt ingrijorati ca nu pot face copii. Nu mai vorbesc de numarul mare de persoane ajunse deja la menopauza care nu ar trebui sa le pese deloc de acest posibil efect secundar.

+12 (14 voturi)
Laura Cabrera
20.10.2021, 16:48:09

Pentru placerea dumneavoastra puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+13 (13 voturi)
Modifică Setările