Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Vasi Rădulescu: Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai consideră o moarte „meritată“ prin prisma orientării sexuale

25
30 Apr 2019 12:13:53
Autor: George-Andrei Cristescu

Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu a generat un nou val de ură pe reţelele sociale, acolo unde orientarea sexuală şi statutul social al fostului jurat din emisiunea „Bravo, ai stil!” au fost criticate. Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai populari medici din România, a condamnat tendinţa de a considera moartea unui om ca fiind „meritată“.

Redăm mai jos mesajul postat pe Facebook de Vasi Rădulescu. Medicul îşi exprimă dorinţa pentru o Românie în care există mai puţină ură şi dezbinare:
 
„Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai judecă atât de uşor o moarte şi n-o mai consideră „meritată” prin prisma orientării sexuale.
 
Îmi doresc o ţară cu o biserică ce acceptă să-i facă slujbă şi unui homosexual, că parcă Dumnezeu ne iubea pe toţi.
 
Îmi doresc o ţară cu oameni care nu se mai urăsc atât de mult între ei.
 
Îmi doresc o ţară cu oameni care ar face bine să lase naibii râca şi să facă ceva frumos şi util pentru ei şi pentru ceilalţi.
 
Îmi doresc o ţară cu oameni mai educaţi, că multe bube de aici pornesc.
 
Îmi doresc o ţară cu oameni care nu-i mai blesteamă pe cei de la Colectiv şi nu-i mai consideră satanişti ce meritau să moară.
 
Îmi doresc o ţară cu oameni care preţuiesc iubirea în toate formele ei şi-şi văd liniştiţi de umbra proprie, fără referendumuri stupide, ură, înjurături, etichete.
 
Îmi doresc o ţară pe care mi-ar plăcea să o găsesc aici, nu în altă parte.
 
Dar eu sunt doar un naiv care îşi doreşte o ţară. O ţară adevărată, nu o adunătură de oameni care-şi scot ochii unul altuia, chiar în pline sărbători pascale, după ce ieri cu siguranţă au trimis mesaje cu fericire, iubire, lumină, bunătate şi alte atribute care sunt, pentru ei, doar înşiruiri anoste de litere...“
 

Răzvan Ciobanu a murit în dimineaţa zilei de 29 aprilie. Cercetarea la faţa locului a indicat faptul că autoturismul ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust.

Pe aceeaşi temă:

Localnicii din Săcele au luat obiecte personale şi părţi din caroseria maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu

Poliţia confirmă că Răzvan Ciobanu era singur în maşină şi exclude ipoteza sinuciderii. Bărbatul nu purta centură de siguranţă

Ultima postare a designerului Răzvan Ciobanu, care a murit într-un accident auto 

Cum s-a produs accidentul în care a murit Răzvan Ciobanu
 
Ce au găsit anchetatorii la locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu. De ce a fost aruncat din maşină
 
Cât de sigură la accident este în mod normal maşina în care a murit Răzvan Ciobanu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Robert Powell
30.04.2019, 12:19:52

Atunci alege si emigreaza...

+6 (8 voturi)
Stefan din Nord
30.04.2019, 12:23:20

In Arabia Saudita

+5 (7 voturi)
Robert Powell
30.04.2019, 12:29:02

Nu am idee, posibil. Eu sunt interesat de varianta normala: Suedia, Danemarca... Blonde, frate!

+3 (5 voturi)
Stan Papusa
30.04.2019, 12:48:24

Poate ca ar fi fost mai putine invective daca vreun jurnalist s-ar fi obosit sa scrie despre ceea ce va fi creat Razvan Ciobanu, intru folosul bietilor ignoranti ca mine, care nu auzisera niciodata de el cat a fost in viata. Regret sincer disparitia prematura a oricarei fiinte umane, cu atat mai mult a unui compatriot. Acestea fiind spuse, daca se doreste sa nu se declanseze animozitate, poate se vor gasi si alte episoade marcante in viata sa, in afara de acela ca ar fi slabit spectaculos la un moment dat si s-ar fi certat la fel de spectaculos cu un iubit la un lat moment dat. Este desemnat ca "designer"; se poate face o retrospectiva a activitatii sale profesionale? Repet, fie-va mila si de bietii nestiutori de-alde mine - nu cer decat motive sa-l admir, in calitatea sa de "creator" (citez din articole). Intre timp, indiferent ce va fi creat sau nu, Domnul sa-l odihneasca. Era tanar si e pacat ca s-a dus atat de naprasnic.

+6 (6 voturi)
Stan Papusa
30.04.2019, 13:03:24

Si eu imi doresc o tara cu jurnalisti profesionisti, in loc de colportori de mici barfe si scandaluri.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările