Medicul Virgil Musta: 98% dintre persoanele internate cu COVID-19 sunt nevaccinate. Aceste cazuri au o evoluţie mai severă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Andrei Luca
Foto Andrei Luca

Medicul timişorean Virgil Musta spune că persoanele care ajung în spital în valul 4 al pandemiei au forme mai severe şi că în proporţie de 98% sunt nevaccinate. Acesta a precizat că numărul de paturi în zona pentru COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a fost suplimentat, după ce în ultimele zile a fost „o explozie” de pacienţi care au ajuns la unitatea medicală.

„Această creştere în progresie geometrică este undeva aşteptată din partea specialiştilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secţiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă şi probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va creşte în continuare acest număr de îmbolnăviri”, a spus Virgil Musta la Digi24.

Medicul spune că în judeţul Timiş nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

„Dintre cei internaţi la noi în spital, 98% sunt nevaccinaţi. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am şi internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever”, a precizat el.

Numărul de paturi a fost suplimentat cu 23, astfel locurile pentru pacienţii COVID în Secţia de Boli Infecţioase a unităţii ajunge la 99, conform reprezentanţilor spitalului.

„Am fost nevoiţi să extindem zona roşie şi am introdus alte câteva saloane de la boli infecţioase. Pacienţii care erau în acele saloane până acum au fost mutaţi intr-o zonă albă de pe o altă secţie. Pentru asta am reorganizat Secţia de Pneumologie. Vrem să o păstrăm albă. Nu ne putem permite să neglijăm pacienţii cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme.

La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienţii cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara, citat de Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite