Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Virgil Musta: 98% dintre persoanele internate cu COVID-19 sunt nevaccinate. Aceste cazuri au o evoluţie mai severă

9
20 Sep 2021 10:26:59
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Andrei Luca
Foto Andrei Luca

Medicul timişorean Virgil Musta spune că persoanele care ajung în spital în valul 4 al pandemiei au forme mai severe şi că în proporţie de 98% sunt nevaccinate. Acesta a precizat că numărul de paturi în zona pentru COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a fost suplimentat, după ce în ultimele zile a fost „o explozie” de pacienţi care au ajuns la unitatea medicală.

„Această creştere în progresie geometrică este undeva aşteptată din partea specialiştilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secţiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă şi probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va creşte în continuare acest număr de îmbolnăviri”, a spus Virgil Musta la Digi24.

Medicul spune că în judeţul Timiş nu mai sunt locuri la terapie intensivă.
 
„Dintre cei internaţi la noi în spital, 98% sunt nevaccinaţi. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am şi internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever”, a precizat el.
 
Numărul de paturi a fost suplimentat cu 23, astfel locurile pentru pacienţii COVID în Secţia de Boli Infecţioase a unităţii ajunge la 99, conform reprezentanţilor spitalului.
 
„Am fost nevoiţi să extindem zona roşie şi am introdus alte câteva saloane de la boli infecţioase. Pacienţii care erau în acele saloane până acum au fost mutaţi intr-o zonă albă de pe o altă secţie. Pentru asta am reorganizat Secţia de Pneumologie. Vrem să o păstrăm albă. Nu ne putem permite să neglijăm pacienţii cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme.
 
La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienţii cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara, citat de Mediafax.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

d4v1de 1sa
20.09.2021, 11:09:43

Studiul israelian intitulat „Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections” („Compararea imunității naturale la SARS-CoV-2 cu imunitatea indusă de vaccin: reinfectări versus infectări post-vaccinare”), a analizat fișele medicale a zeci de mii de persoane în perioada 1 iunie-14 august 2021, fiind în prezent cel mai amplu studiu observațional din lumea reală realizat până la această dată pe tema imunității la coronavirus, atât în ceea ce privește persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate. Studiul a constatat că persoanele „complet vaccinate” au o probabilitate de 27 de ori mai mare de a fi infectate și de a dezvolta simptomele COVID-19 decât persoanele nevaccinate, cu imunitate naturală. De asemenea, studiul a constatat că persoanele „complet vaccinate” prezintă un risc de 8 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza unei infecții post-vaccinare. https://nationalfile.com/israeli-study-fully-vaxxed-are-27-times-more-likely-to-get-covid-compared-to-people-with-natural-immunity/

-10 (18 voturi)
d4v1de 1sa
20.09.2021, 11:10:55

Mărturie la Audierile FDA cu privire la Vaccinul covid: Seurile injectabile ucid mai mult decât salveaza https://humansarefree.com/2021/09/fda-vaccine-hearing-vaccines-killing-more-than-saving.html

-12 (18 voturi)
mircea Tot
20.09.2021, 12:28:15

Nu te- ai obisnuit deja? Cum da tonul vaccinistul de serviciu Arafat , cum apar tonomatele-vacciniste ca acest domn si ca el mai sunt cativa. Actioneaza toti la semnal.

-11 (15 voturi)
memoire perdue
20.09.2021, 12:31:06

Mai Davide, iar veniți cu prostii adunate de prin ghenele jurnalistice? Se plătește bine meseria de cretin de serviciu la raspandirea falsurilor științifice? Cat despre vaccin si vaccinare, astăzi sunt in lume 3.4 miliarde de persoane vaccinate cu cel puțin un vaccin! Unde sunt mortii, urmare a vaccinului, caci se apropie Halloween si n-avem ce atarna prin copacii din fata casei!

+7 (11 voturi)
d4v1de 1sa
20.09.2021, 12:48:24

Un stat cu 241 milioane locuitori (din India) si doar 5,8% "vaccinati", este liber de covid dupa ce a promovat tratamentul cu Ivermectin. https://humansarefree.com/2021/09/india-uttar-pradesh-covid-free-ivermectin.html

-14 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările