Medicul Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea pandemiei. „Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin alţii cu forme grave de boală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MEDIAFAX
FOTO: MEDIAFAX

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a declarat pentru Radio Timişoara că vaccinarea este importantă, dar în momentul de faţă nu mai este suficientă, transmite Rador, conform G4Media.

Tocmai de aceea, susţine doctorul Musta, un lockdown general, aşa cum a fost la începutul pandemiei, inclusiv cu închiderea şcolilor ar fi o soluţie.

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulaţiei virusului şi a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin nişte măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta a explicat că marea problemă a spitalelor în momentul de faţă este afluxul de pacienţi cu forme grave de COVID-19: “Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, spune medicul Virgil Musta.

Doctorul Musta a mai declarat că pentru formele medii şi uşoare funcţionează foarte bine programul Oxigen pentru Timişoara, prin intermediul căruia s-au pus la dispoziţia pacienţilor care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite