Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Virgil Musta, despre numărul mare de infectări: „Dacă pandemia continuă în acest ritm, vom avea situaţia Italiei”

40
31 Jul 2020 19:47:07
Autor: Ionuţ Mureşan
Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş”, medicul Virgil Musta. Imagine: Adevărul
Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş”, medicul Virgil Musta. Imagine: Adevărul

Medicul Virgil Musta spune că este nevoie de măsuri rapide şi eficiente. În caz contrar, sistemul medical va fi copleşit. Numai cu măsuri clare putem evita să ajungem în situaţia Italiei de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara aprecizează că dacă regulile vor fi respectate cu sfinţenie, în două, trei săptămâni am putea asista la o îmbunătăţire a situaţiei.

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri şi al formelor severe şi al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide şi eficiente, sistemul de sănătate să fie copleşit”, a declarat medicul pentru Digi24.
 
Virgil Musta spune că în cele 3 luni de pandemie sitemul medical n-a avut probleme în ceea ce priveşte capacitatea de a manageria aceste cazuri.
 
„Acum sunt deja probleme în anumite zone ale ţării. Nu mai sunt locuri în spitale, suntem nevoiţi să transformăm pacienţii dintr-o zonă în alta şi asta pentru încă puţin timp, pentru că dacă pandemia continuă să crească în acest ritm, vom avea situaţia Italiei, unde spitalele au fost copleşite, sistemul a căzut şi pacienţii n-au mai avut unde să se interneze”, a declarat Virgil Musta.
 

În cât timp ar putea să scadă numărul noilor infectări

Întrebat în cât timp s-ar putea estima efectele măsurilor şi în numărul de cazuri,  Virgil Musta a răspuns: „Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate. Aceste măsuri trebuie adaptate, unele accentuate, altele relaxate, în funcţie de situaţia concretă, de zonele concrete, activităţile care produc focarele. Suntem într-o dinamică permanentă şi dacă avem înţelepciune vom reuşi să trecem nu doar prin măsurile de restricţii, dar unde nu se înţelege că trebuie să respectăm regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

40 Comentarii

Ce ar spune Isus
31.07.2020, 19:51:28

Grazie PSD, danke BOR pentru crima comisa impotriva poporului roman

+1 (15 voturi)
Beta Alfa
31.07.2020, 19:56:53

@C... OK, aveti norma de postari identice. Orice fir de discutie pe tema COVID, indiferent de tema specifica, este blagoslovit cu aceasta postare tip a Dumneavoastra

-6 (18 voturi)
Pompierul Parpoules
31.07.2020, 21:01:30

continuati sa nu-i bagati in carantina p-astia de vin din vestul Europei!

-2 (6 voturi)
Relon Mask
31.07.2020, 20:14:01

Italia a avut cea mai mare mortalitate din lume, 8%, datorita populatiei imbatranite. La noi e mai grav: populatie cu multe boli cronice: 1.5 mil diabetici, 1 mil obezi, 800.000 cu afectiuni cardiace. Dar, nu-i asa, mergem inainte ca Catarama...

+5 (9 voturi)
Lin Nitra
31.07.2020, 20:17:06

ba pun pariu ca va fi mai rau ca in Italia din cauza ignorantei si prostiei

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (40)

Modifică Setările