Mesajul Ministerului de Interne pentru şoferi, după ce câteva sute au rămas fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne (MAI) a anunţat miercuri că peste 400 de şoferi au fost sancţionaţi după ce au fost prinşi folosind mobilul la volan, rămânând astfel fără permis. Cei care nu respectă noile reguli riscă până la 8 puncte de amendă, adică 1160 lei.

Un mesaj MAI a stârnit amuzamentul internauţilor datorită fotografiei postate pe Facebook, cu o maşină de cusut: „Şi la maşina asta este periculos să foloseşti telefonul”, au scris poliţiştii. 

Mai nou, legea prevede că şoferii nu au voie să utilizeze telefonul mobil la volan, iar cei prinşi în fapt, au fost amendaţi de către oamenii legii. 

„Ieri, 428 de conducători auto au rămas fără permisul de conducere. Mulţi dintre aceştia foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau!

Vă readucem aminte că dacă folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi riscaţi amenzi între 6 şi 8 puncte de amendă, adică între 870 şi 1160 de lei. De asemenea, se suspendă şi permisul de conducere pentru 30 de zile în cazul în care conducătorul auto comite în acelaşi timp şi o altă contravenţie.

Conduceţi prudent şi fiţi cu ochii la trafic!”, au postat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, pe Facebook. 

   

Imagine indisponibilă

   Comentariile nu au întârziat să apară. Mai mulţi internauţi s-au arătat amuzaţi de gestul celor de la MAI. „428 mai puţini”, a spus un internaut.  „Cam în toate maşinile e periculos să foloseşti telefonul, inclusiv în cele de poliţie”, a adăugat un altul. 

„Dar când poliţia locală e cu telefonul la ureche in maşina de intervenţie, fără sirena şi girofar şi nici nu acorda prioritate pietonilor care traversează pe culoarea verde a semaforului, cum e? Întreb aşa, pentru un prieten”, se întreabă un internaut. 

             

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite