Atenţionare de vijelii, valabilă pentru toată ţara de duminică până marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare de vijelii şi grindină, valabilă de duminică de la ora 16:00, până marţi la ora 23:00. Atenţionarea este valabilă pentru toată ţara.

UPDATE Jumătatea sudică a judeţelor Giurgiu şi Teleorman se află, până la ora 18:50, sub atenţionare de cod galben de vijelii. Se vor semnala ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Meteorologii au anunţat că până la ora 20:00, nordul judeţelor Mehedinţi şi Gorj, pe aliniamentul Podeni-Baia de Aramă-Tismana-Peştişani, se află sub atenţionare de cod galben de vijelii. Se vor semnala, local,  frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse de ploaie ce pot atinge şi depăşi izolat 15-20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

UPDATE Jumătatea sudică a judeţului Hunedoara şi sud-estul judeţului Caraş-Severin se află până la ora 18:00 sub atenţionare de cod galben de vijelii. În aceste zone se vor semnala verse de ploaie care vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 40 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii şi intensificări ale vântului.

Până la ora 19:00 a fost emisă o atenţionare de cod galben de vijelii pentru arii extinse din Dolj, unde se vor semnala  frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse de ploaie ce pot atinge şi depăşi izolat 15-20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Sud-vestul judeţului Suceava se află sub atenţionare de cod galben de ploi până la ora 19:00. Se vor semnala intensificări ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină şi izolat cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Sus-estul judeţului Hunedoara se află, până la ora 17:20, sub atenţionare de cod galben de vijelii. Se vor semnala averse de ploaie care vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii şi intensificări ale vântului.

UPDATE Judeţul Caraş-Severin se află, până la ora 17:00, sub atenţionare de cod galben de vijelii, şi se vor semnala averse de ploaie care vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii şi intensificări ale vântului.

UPDATE Până la ora 16:35, jumătatea sudică a judeţului Giurgiu se află sub atenţionare de cod galben de vijelii. Se vor semnala ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Nord-vestul judeţului Suceava se află, până la ora 16:10, sub atenţionare de cod galben de vijelii. Se vor semnala intensificări ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat va cădea grindina, iar cantităţile de apă vor atinge şi depăşi, izolat, 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de vijelii, care va expira la 15:45, pentru nordul judeţului Buzău. Aici se vor semnala ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Nord-estul judeţului Argeş, nordul judeţului Dâmboviţa şi jumătatea nordică a judeţului Prahova se află până la ora 15:05 sub atenţionare de cod galben de vijelii. 

Se vor semnala  ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Din după-amiaza zilei de duminică 23 iunie, până în seara zilei de marţi 25 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, nordul, centrul ţării, la deal, la munte şi local, în special după orele amiezii şi la începutul nopţilor şi în celelalte regiuni. 

Vor fi averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrar şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrar.

De asemenea, potrivit meteorologilor, în acelaşi interval de timp în sudul şi în sud-estul ţării disconfortul termic se va menţine ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80.

Cinci garaje şi trei autoturisme aflate în interiorul acestora au fost avariate, după ce un zid s-a prăbuşit peste ele în timpul unei furtuni puternice care a avut loc în Arad. În acelaşi judeţ,  o casă a luat foc după ce a fost lovită de un fulger. Furtuna a afectat atât municipiul Arad, cât şi alte localităţi din judeţ, fiind rupţi zeci de copaci sau crengi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite