METEO Cod galben de ploi, emis pentru mai multe judeţe din ţară. Cum va fi vremea în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte persoane au murit din cauza inundaţiilor din judeţul Galaţi
Şapte persoane au murit din cauza inundaţiilor din judeţul Galaţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o atenţionare de ploi, valabilă până vineri la ora 9.00, pentru estul, centrul şi sudul ţării. De asemenea, pentru mai multe judeţe au fost emise avertizări de cod galben de ploi.

UPDATE Până la ora 19.00, sudul judeţului Sibiu (zona localităţilor Cisnădie, Sadu, Tălmaciu, Avrig şi zona Munţilor Cindrel) se află sub avertizare de cod galben de ploi.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce pot cumula 20-25 litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Sud-vestul judeţului Neamţ (inclusiv municipiul Roman), sudul judeţului Botoşani şi nordul şi centrul judeţul Iaşi (inclusiv localităţile Plugari, Şipote, Vlădeni, Trifeşti, Leţcani, Dumeşti, Miroslava şi municipiul Iaşi) se află, până la ora 19.15, sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala averse în cantităţi de apă ce pot depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat, grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la ora 19.30, centrul şi nordul judeţului Olt (inclusiv municipiul Caracal) se află sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce pot depăşi izolat 25 de litri pe metru pătrat şi grindină

UPDATE Jumătatea de vest a judeţului Galaţi, inclusiv municipiul Tecuci, se află, până la ora 18.05, sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala averse in cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi local 15 litri pe metru pătrat, grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

UPDATE O avertizare de cod galben de ploi a fost emisă pentru sudul judeţului Mehedinţi, judeţul Dolj (inclusiv municipiul Craiova) şi judeţul Gorj

Până la ora 17.30 se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse ce pot depăşi izolat 15-20 de litri pe metru pătrat şi grindină de mici dimensiuni.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi, până la ora 16.30, pentru cea mai mare parte a judeţului Mehedinţi (inclusiv municipiul Drobeta Turnu Severin), jumătatea vestică a judeţului Dolj şi jumătatea vestică a judeţului Gorj (inclusiv municipiul Târgu Jiu).

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor depăşi izolat 15-20 l/mp şi grindină de mici dimensiuni

Sud-estul judeţului Tulcea se află, până la ora 16.35, sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala averse ce pot atinge şi depăşi 25 l/mp, descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Potrivit avertizării meteorologilor emise joi, începând de astăzi de la ora 21.00 şi până vineri la ora 9.00, va ploua pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 50-60 de litri pe metru pătrat.

Local în majoritatea regiunilor se vor semnala, joi, fenomene de instabilitate atmosferică.

cod galben de ploi

Prognoza meteo pentru sfârşitul săptâmânii

Vineri vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale, valorile termice încadrându-se între 18 şi 28 de grade Celsius. În noaptea de vineri spre sâmbătă va ploua în aproape toată ţara, în special în sud-est unde cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari, existând şi posibilitatea căderilor de grindină.

Sâmbătă se va răci în aproape toată ţara, vremea fiind una răcoroasă, în special în Moldova. Potrivit meteorologilor, va ploua în toată ţara, în special în est şi la munte unde se vor înregistra cantităţi mai mari de precipitaţii. Maximele se vor încadra între 15 şi 23 de grade.

Începând de duminică, vremea se va ameliora, iar temperaturile vor creşte, maximele încadrându-se între 17 şi 27 de grade Celsius. Sunt aşteptate ploi puţine, în special în nordul şi centrul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite