METEO Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în mai multe zone din ţară, inclusiv în Capitală, valabil pentru luni şi marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cod galben ploi

Meteorologii anunţă Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru mai multe zone din ţară, valabil luni, între orele 13.00 - 18.00. Totodată, un alt Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru Muntenia şi sud-vestul Moldovei intră în vigoare luni, la ora 18.00 şi este valabil până marţi, ora 6.00 dimineaţa.

În zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum şi în nordul Olteniei şi în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Codul galben este valabil luni, începând cu ora 13, până la ora 18.

Local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

În mai multe localităţi, precum şi în zona de munte de peste cota 1800 m din Judeţul Alba, dar şi în localităţi din Judeţul Mureş se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Se vor înregistra averse care vor cumula local 15-20 l/mp şi grindină de dimensiuni mici. 

Imagine indisponibilă

Cod galben valabil până marţi dimineaţă 

A doua avertizare Cod galben vizează Bucureşti şi alte 10 judeţe: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. Această avertizare intră în vigoare luni, la ora 18.00, şi este valabilă până marţi, la ora 6.00.

Astfel, în intervalul menţionat în Muntenia şi în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Meteorologii anunţă că perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineaţa zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum şi în regiunile sudice şi sud-estice. 

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite