METEO Cod galben de ploi şi vânt în cea mai mare parte a ţării. În Muntenia va ploua abia de diseară. Avertizarea este valabilă până joi la ora 12.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până joi la ora 12.00 va ploua în cea mai mare parte a ţării FOTO Adevărul
Până joi la ora 12.00 va ploua în cea mai mare parte a ţării FOTO Adevărul

Meteorologii avertizează că de miercuri după-amiază şi până joi la prânz va fi în vigoare o atenţionare cod galben de ploi şi vânt, valabilă pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din sudul, vestul şi centrul ţării. Mai mult, în zonele de munte va fi lapoviţă şi ninsoare. În Capitală va începe să plouă din această seară.

UPDATE Potrivit meteorologilor, în Muntenia (şi în Bucureşti) va începe să plouă din această seară, începând cu ora 21.00. 

UPDATE Cele trei judeţe care s-au aflat miercuri după-amiază sub cod galben de ceaţă (Botoşani, Vrancea şi Vaslui) au ieşit de sub avertizare.

UPDATE Meteorologii au prelungit, până la ora 13.30, avertizarea de cod galben de ceaţă, valabilă pentru arii relativ extinse din judeţele Botoşani, Vrancea, Vaslui, inclusiv drumurile naţionale şi europene. Vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.


De miercuri, ora 14.00, şi până joi la ora 12.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat. 

La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În acelaşi interval, vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, sudul teritoriului şi în zona montană şi va atinge la rafală 45-50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră.

Meteorologii au mai emis miercuri dimineaţă două atenţionări de cod galben de ceaţă valabile câteva ore, în mai multe judeţe ale ţării.

Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe

Potrivit ANM, până la ora 10.00, în zonele joase din judeţul Covasna a fost semnalată ceaţă care a determinat scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, iar până la ora 11.30, a fost semnalată ceaţă pe arii extinse în judeţele Neamţ, Iaşi, Vrancea şi Bacău şi local Vaslui, Galaţi, Botoşani, Suceava, inclusiv drumurile naţionale şi europene.

HARTA COD GALBEN
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite