METEO Cod galben de vânt pentru mai multe judeţe. Cum va fi vremea în următoarele două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au emis avertizări de Cod galben de vânt
Specialiştii au emis avertizări de Cod galben de vânt

Mai multe judeţe se află luni sub Cod galben de vânt care în unele zone, la rafală, ar putea atinge şi depăşi 70 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, meteorologii au anunţat că până la sfârşitul săptămânii vom avea parte de temperaturi peste valorile normale ale acestei perioade.

Judeţele Botoşani şi Iaşi se află, până la ora 18.30, sub avertizare de Cod galben de vânt care la rafale va atinge şi depăşi local 60-65 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc şi zona de munte, se află sub Cod galben de vânt. La rafale, intensificările vântului ar putea atinge şi depăşi 55-65 de kilometri pe oră.

Vremea pentru următoarele două zile

Marţi, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, în special în regiunile vestice, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil în cursul zilei. 

Spre seară şi noaptea vor fi înnorări în regiunile vestice, unde spre dimineaţă vor fi condiţii ca izolat să plouă slab, iar spre sfârşitul intervalului, local în zonele joase din sudul şi estul teritoriului şi pe arii restrânse în centrul ţării, vor fi nori joşi sau ceaţă, posibil izolat şi burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar şi în sudul Banatului, Crişanei şi, trecător, al Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 12 grade în dealurile Banatului. Cele minime se vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 5-6 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală temperaturile se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice acestei date. Ziua cerul va fi variabil, iar noaptea vor fi nori joşi şi, posibil, ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad.

Miercuri

Şi miercuri vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la jumătatea lunii ianuarie, îndeosebi în regiunile vestice, la deal şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade, local în Moldova şi 11-12 grade în vest şi sud-estul extrem al ţării, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade. 

Cerul va fi mai mult noros în Banat, Crişana şi Maramureş, unde local va ploua slab, mai ales spre seară şi noaptea, când înnorările se vor accentua şi în Transilvania, Moldova şi Oltenia, unde ploile îşi vor face apariţia pe arii restrânse. În zona de munte, în special în nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi şi lapoviţe şi ninsori. 

În sudul extrem şi în sud-est, cerul va fi doar temporar noros, dar local va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea, asociată cu totul izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele munţilor, în sudul Banatului şi, trecător, al Transilvaniei, precum şi în Dobrogea.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: temperaturi mai scăzute şi ninsori în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit specialiştilor, în această săptămână vom avea parte de o răcire a vremii, urmând ca după 13 ianuarie în unele zone, temperaturile să ajungă chiar şi la -10 grade.

Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite