Meteo: Vreme caniculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Dacă în nord-vestul continentului, din zona Insulei Islanda până în sudul Finlandei, este foarte extinsă Depresiunea Nord-Atlantică, vremea este puternic  instabilă.

 În centrul şi în vestul Munţilor Urali, presiunea este ridicată, iar vremea este predominant frumoasă. În acelaşi timp, în bazinul central-sudic al Mării Mediterane, dar şi în zona Podişului Anatoliei, presiunea este scăzută. La noi, presiunea va creşte, mai mult în nord, iar circulaţia estică şi sud-estică va aduce masă de aer cald. Îndeosebi în sud şi sud-est, vremea va fi caniculară. Cerul va fi variabil  şi va prezenta înnorări accentuate la munte, în vest şi în sud-vest, unde  pe arii restrânse va ploua, ca vara. Vântul se va simţi ceva mai mult în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade, în nordul Moldovei, şi 26 de grade, în sud.

Mâine, vremea va fi călduroasă, local caniculară în sud şi sud-est. Cerul va fi variabil şi va prezenta, temporar, înnorări mai accentuate după-amiaza la munte, în vestul şi în sud-vestul ţării, unde va ploua, local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade, în nordul Moldovei, şi 37 de grade, în Câmpia Română.

Poimâine, vremea va fi tot instabilă, cu averse, descărcări electrice şi inten-sificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiază şi noaptea, la munte, dar şi în vestul şi în sud-vestul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 29 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite