METEO Vreme geroasă în Bucureşti în perioada 26 februarie - 1 martie. Temperaturile vor ajunge la minus 18 grade Celsius la periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii vor avea parte de zile geroase FOTO Adevărul/ Sever Gheorghe
Bucureştenii vor avea parte de zile geroase FOTO Adevărul/ Sever Gheorghe

Bucureştenii vor avea parte în continuare de vreme geroasă, minime de minus 18 grade Celsius. Asta pentru că valul de frig se va intensifica în următoarele zile, arată prognoza specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă în perioada 26 februarie - 1 martie.

Concret, valul de frig se va intensifica luni seara, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vânt vor amplifica senzaţia de rece. „Ninsoarea va deveni abundentă mai ales spre seară şi în cursul nopţii, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 60...65 km/h şi va fi viscol temporar puternic”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Marţi dimineaţă, grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă şi se va situa între 15 şi 30 de centimetri, arată specialiştii, menţionând că temperatura maximă va fi de -8 grade Celsius în timp ce minimele vor ajunge la -11 grade Celsius. 

Valul de frig va persista în zilele de 27 şi 28 februarie şi va fi ger îndeosebi dimineaţa şi noaptea. 

„Temperatura maximă va fi -7...-6 grade, iar cea minima de -13…-12 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul a -15 grade. Va mai ninge temporar în cursul zilei şi din nou, posibil spre sfârşitul nopţii. Stratul de zăpadă va mai creşte cu 3…5 cm. Vântul va diminua din intensitate, astfel rafalele vor mai atinge la începutul intervalului 45...50 de kilometri pe oră”, se arată în prognoza ANM.

Şi în perioada 28 februarie - 1 martie, valul de frig va persista, cu intensificări de vânt noaptea, când temperaturile vor fi de -15 grade Celsius şi chiar de -18 grade Celsius la periferia oraşului. Meteorologii atrag atenţia că în acest interval nebulozitatea va persista, temporar va ninge, cu şanse mari să se depună un nou strat de zăpadă de 5 - 8 centimetri. În aceste zile, vântul va sufla slab până la moderat, când viteza la rafală va putea atinge 40...45 de kilometri pe oră. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite