Meteo: Vreme instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Presiunea va scădea în cea mai mare parte a continentului, astfel că s-a generat o vastă arie  depresionară din nord până în munţii Carpaţi şi din Peninsula Scandinavică până în estul Câmpiei Ruse, cu centrul în sudul Ţărilor Baltice.

Depresiunea islandeză coborâtă latitudinal se tot extinde şi devine tot mai activă între sudul Groenlandei şi Peninsula Iberică. Numai în vestul continentului şi în bazinul Mării Mediterane presiunea este mai ridicată. La noi, presiunea va scădea, iar un front venit dinspre Europa Centrală va aduce ploaie pe arii extinse în vestul, nordul şi centrul ţării.  Ploile, mai ales averse, vor avea caracter torenţial şi vor fi însoţite de intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local  20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat. În celelalte zone va ploua local după-amiază. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade.

SÂMBĂTĂ

Vreme uşor instabilă. Modificări importante în distribuţia centrilor barici nu se vor produce. Numai în vest presiunea va scădea uşor, dar în bazinul Mării Mediterane se va menţine ridicată. La noi, frontul zilei de ieri va trece foarte repede, dar în Câmpia Panonică se va genera un ciclon. Aşa că va ploua local, ziua în estul, vestul, centrul ţării şi izolat în rest, iar noaptea,  pe arii restrânse îndeosebi în vest. Maximele vor fi cuprinse între 19 şi 20 de grade.

DUMINICĂ

Vreme în general  instabilă. Presiunea va scădea uşor în cea mai mare parte a continentului, iar un front  va uni depresiunea islandeză cu depresiunea de pe uscat. Aceasta va evolua din ce în ce mai mult spre sud. În aceste condiţii, cerul va prezenta înnorări accentuate, şi ziua va ploua local în zonele intracarpatice şi pe arii mai restrânse în rest. Maximele vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite