METEO Cum va fi vremea în primul weekend de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primul weekend al acestui sezon vom avea parte şi de temperaturi de 20 de grade FOTO Shutterstock
În primul weekend al acestui sezon vom avea parte şi de temperaturi de 20 de grade FOTO Shutterstock

În cele mai multe regiuni ale ţării vremea va fi predominant frumoasă în acest weekend, tempereraturile înregistrate în primele ore ale zilei fiind mai ridicate decât cele normale. Excepţie vor face sud-vestul teritoriului, unde va fi o vreme răcoroasă, în condiţii de înnorări persistente şi ploi pe arii restrânse, dar şi Dobrogea, unde vor fi rafale de vânt, mai ales la începutul intervalului.

Sâmbătă, în celelalte regiuni vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, iar în primele ore local în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 5 şi 7 grade în depresiunile intramontane şi 19-20 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 13-15 grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va fi în diminuare ca intensitate faţă de zilele precedente, totuşi în zona litoralului se va menţine în general moderat. 

Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele climatologic normale în prima decadă de septembrie, se vor încadra între 23 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 5-6 grade în depresiuni şi 20-21 de grade pe litoral.

Şi în Capitală vremea se va menţine frumoasă, cu cer variabil. Maximele urcând până la 27-28 grade, iar minimele vor fi de 16-17 grade.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

PROGNOZA METEO Temperaturi în scădere în următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor înregistra o scădere treptată, în timp ce aversele îşi vor face apariţia în a doua săptămână de toamnă.

Prognoza meteo pentru această toamnă. Cum va fi vremea până în luna noiembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în această toamnă vom avea parte de temperaturi ridicate în luna septembrie, dar şi în prima jumătate a lunii octombrie, însă apoi valorile termice se vor încadra în jurul celor normale ale perioadei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite