Mii de locuri de muncă la Bursa Locurilor de Muncă din 20 aprilie 2018. Cele mai multe poziţii sunt destinate muncitorilor calificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 5.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia celor interesaţi FOTO Adevărul
Peste 5.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia celor interesaţi FOTO Adevărul

Persoanele interesate să obţină un loc de muncă pot participa la Bursa Locurilor de Muncă organizată pe 20 aprilie în Bucureşti.

La eveniment şi-au anunţat deja prezenţa 96 de agenţi economici, care pun la dispoziţia candidaţilor nu mai puţin de 5.738 de locuri de muncă.

Concret, cele mai multe locuri de muncă sunt destinate muncitorilor calificaţi, respectiv 2.106 locuri de muncă, iar muncitorii necalificaţi au la dispoziţie 1.579 de locuri de muncă.

În ceea ce priveşte persoanele cu studii superioare, peste 140 de locuri de muncă sunt la dispoziţia acestora şi alte 1.913 locuri de muncă vizează persoanele cu studii medii. 

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Naţional al Copiilor, din bulevardul Tineretului nr. 8 - 10, sector 4, Bucureşti. Şi în ţară vor avea loc astfel de evenimente, destinate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. 

Ce caută companiile la angajaţi

Flexibilitatea şi capacitatea angajaţilor de a se adapta la cerinţele angajatorului se numără printre cele mai căutate abilităţi pe piaţa muncii, o piaţă dinamică, în care accentul se pune pe practică şi experienţă şi nu pe atestatele şi certificatele obţinute de candidaţi, carenu mai cântăresc la fel de mult în ochii specialiştilor în recrutare. 

„Companiile au nevoie de angajatul să fie flexibil şi să facă şi alte lucruri în companie. E tot o metodă de optimizare a costurilor, pentru că este o persoană deja formată, care poate fi mutată de pe o funcţie pe alta sau dintr-un departament în altul. Este esenţial ca el să se poată respecializa”, a explicat Gabriel Chicioreanu, consilier în carieră. 

Potrivit acestuia, CV-ul candidaţilor trebuie făcut de aşa natură încât să conţină informaţii relevante, care să atraga atenţia specialiştilor care se ocupă cu recrutarea de personal. „Scrisoarea de intenţie contează şi ea, nu la fel de mult ca înainte dar este importantă în ochii angajatorilor”, a mai spus Chicioreanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite